dinsdag 10 december 2013

~The December Daybook Edition~


Het gaat erom dat ik iets vertel over gewone dingen in ons leven (simplicity)
Ik ga eens kijken of het me bevalt om mee te doen. 
Het lijkt me een leuke manier om iets meer over mijzelf te vertellen.
De tekening hieronder is van Emily Bronte
wanneer je me wat langer volgt weet je dat ik een grote fan van de
( Ik ben de maakster van dit weblog ) 
 

 
Outside my window... Het begint donker te worden. Vandaag was het een rustige dag, de bomen zijn kaal. De blaadjes die voor de deur lagen zijn allemaal door de harde wind van vorige week weggewaaid.

I am thinking... Aan de herdenkingsbijeenkomst voor Nelson Mandela. Ik heb er vanmorgen op de t.v. naar gekeken. Ik zag veel zwarte Zuid-Afrikanen, al of niet onder de paraplu, dansend, hollend, rustig lopend in de gietregen naar het stadion gaan. Ik zag er nog geen 5 blanke Zuid-Afrikanen tussen.
 Een handshake tussen Obama en Raul Castro.  Een kus tussen Winnie Mandela en
Graça Machel. Verbroedering en verzustering. Hopelijk dringt dit ook door in de hedendaagse politiek. Ik heb toespraken van heel veel hoogwaardigheidsbekleders gehoord. Jammer alleen dat zij er niet waren toen Mandela zijn strijd streed.


In the kitchen... Staat deze witte poes. Ik gebruik hem bij vrijwel alles wat ik kook. Toen ik hem kocht hadden ze alleen deze witte, later zag ik ook een zwarte poezen- keukenwekker. Die was nog leuker geweest, gezien onze zwarte poes Sarah. We denken nog elke dag aan onze lieve Saar en we missen haar. 

I am creating... Ik ben begonnen met het schilderen van kerstkaarten. Ik ben er veel te laat mee begonnen. Ik had de puf niet. Ik voelde me veels te down. Maar ik heb wat van onze kerstspullen tevoorschijn gehaald en dan komt langzaam de zin weer.I am going... Ik ben van plan nog wat meer kerstkaarten te gaan maken, maar in een rustig tempo, wat niet afkomt, komt niet af.
 
I am looking forward to...
Van de week wil ik ook nog op zolder naar een doos met kerstspullen gaan zoeken. Vandaag maakte ik wat foto's van kerstspullen die me dierbaar zijn.

Hier staan ""ouwetjes"". Deze kochten en kregen we jaren geleden. Het zijn kaarsen, ouderwets speelgoed en een sneeuwbol. Sneeuwbollen vind ik magisch. Het schilderij erachter maakte ik ook jaren geleden. Het is 1 van de weinige schilderijen die ik met acrylverf maakte.
 
 
Deze ballen hingen vroeger in een boom. Sinds we geen boom meer neerzetten heb ik ze in een schaal die ik van mijn ouders geërfd heb.
 
Dit hart kocht ik vorig jaar. Ook kocht ik vorig jaar diverse snoeren met LED lichtjes.
 
 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015