vrijdag 20 oktober 2023

Zal ik dit echt meemaken?


Zal ik iets gaan meemaken in mijn leven wat ik nooit, maar dan ook nooit gedacht had te zullen meemaken.

Nu ook de 20 wagens met hulpgoederen nog steeds niet Gaza binnen gekomen zijn (Er staan er wel een honderd), de chauffeurs urenlang door een woestijn gereden om aan de Rafah grens te komen, al dagenlang voor niets wachtend, begin ik bang te worden dat gaat gebeuren wat ik vrees.

  • Een tweede Nakba, een vlucht van Palestijnen naar de Sinaï in Egypte. Ik hoor het Israëliërs voorstellen. 
  • Settlers kunnen het land van de Palestijnen innemen, bombarderen ze daarom? Rotzooi weghalen, zodat ze brokstukken kunnen gebruiken voor de huizen en straten van de settlers. 
  • President Sisi weigert. Hij staat onder een enorme druk. In Egypte demonstreren mensen dat hij het leger moet gebruiken om de Palestijnen te helpen. Hij lijkt ongevoelig voor menselijk leed. Maar wat heeft hij gelijk. 
  • Of..... gaan we een genocide meemaken? Wij, die zo de mond vol hadden over de Turken en hun onwil de genocide op de Armeniërs te veroordelen, staan nu massaal aan de kant van de daders? Want, na al de bombardementen, waar kunnen de Palestijnen naar terug? Geen eten, geen drinken, geen medicijnen? Zoveel mensen op zo'n klein stukje grond. 
  • We wisten wat voor iemand Netanyahu is  is. Zijn regering wilde het Israëlische hooggerechtshof zwijgen opleggen. eenvandaag/waarom-het-verzet-in-israel-tegen-premier-netanyahu-steeds-groter-wordt-de-democratie-staat-op-het-spel/
  • Israëliërs verlieten het land, zij willen niet in een dergelijk ondemocratisch land wonen. middleeastmonitor jews-reverse-immigration-from-israel-is-on-the-rise/
  • En nu is volgens Biden deze man het toppunt van democratie?
Waar zijn onze leiders mee bezig? 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015