woensdag 12 juni 2019

Boeken, een DVD, een notebook, rozen en Etsy.


Gisteren weer naar de bibliotheek. Dat maakt me altijd gelukkig. Ik loop daarna een stukje door de stad. De stad verandert zo snel. Toen ik in de bus zat en langs het mooie, nieuwe gigantische station reed, dacht ik aan vroeger, toen ik hier net woonde. Ik zat ooit een keer tegenover het toen kleine, lieve, stationnetje, niet wetend dat het klein was, op de grond, leunend tegen de muur van een van de winkels en dacht na.

Pleinen veranderen, niet 1, niet 2, maar 3 keren. Ik kan het in mijn herinnering nog terughalen. Eerlijk gezegd vond ik het toen ook goed. Ik liep even binnen bij Xenos, nu voor de vierde keer verhuisd. Vroeger was het zo leuk met alle droogbloemen buiten, jaren 70. Ze beginnen nu weer droogbloemen te verkopen zag ik. De winkel is nu het minst leuk van elke keer. Maar nog steeds leuk genoeg.


Bij 1 van de boeken, dvd, van alles en nog wat winkel vind ik het ook leuk om rond te lopen. Het is  niet de Slegte, goh, wat mis ik die. Maar boeken zijn er wel in de aanbieding. Ze verkopen ook tekenspullen en breispullen. Ik vind het er altijd leuk. Ik zag deze DVD en die moest ik natuurlijk meenemen. We zagen deze film van de winter in het filmhuis. Mooie film over 1 van mijn lieveling schrijfsters.


De afgelopen tijd kreeg ik bij elk Flow magazine een notebook. Groot formaat. Wat ermee te doen?

Dat is nog steeds de vraag. Voorlopig staan ze mooi te zijn. De rozen die je erop ziet haalde ik uit de tuin. Ze beginnen lelijk te worden, maar zijn toch nog steeds mooi.


En ik kreeg tot mijn stomme, stomme verbazing weer een opdracht via Etsy. Een opdracht voor 2 "blue ladies". De vrouwfiguren die ik maakte met de prachtige kleur Pruisisch blauw die ik indertijd ontdekte. Hier kun je er meer over lezen  opdracht-voor-een-blue-lady. Ik was een paar maanden gestopt met mijn winkeltje. Stopte er veel in en kreeg er niets voor terug. Maar ik begon het toch te missen. Nam me voor er weer mee te beginnen, maar nu veel gemakkelijker. Ik ben blij met de opdrachten want nu zijn de kosten er weer even uit.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015