maandag 22 november 2010

Harvest moon/ Neil Young

Volle maan

Dit jaar valt de equinox op dezelfde dag als de Volle Maan, het eerste keer sinds sept 21 1991 dat dit gebeurt. De volgende keer is in 2029. Maar wat maakt deze Volle Maan extra spectaculair is dat het ook heel vlakbij Jupiter en Uranus staat, zelfs Nasa heeft een artikel hier over geschreven: “Watch out for this super Harvest Moon“. Nasa schrijft dat de Maan opgeblazen (inflated) lijkt te zijn. Daar heb je Jupiter voor, denk je als astrologe. En inderdaad de maan viel op gisteravond toen ik de hond uitliet. Het was enorm glimmend. (Deze link gaat naar een mooi slide show op de bbc website)

”The Harvest Moon” wordt zo genoemd omdat in de herfst de maan eerder opkomt dan normaal, dit geeft boeren extra licht om hun oogst binnen te halen. De “Harvest Moon” lijkt ook groter, dit komt omdat de Maan “lager” aan de hemel staat. De Amerikaanse Indianen noemde deze volle maan “Elk call moon” oftewel “Singing Moon”. In China de Zhongqui en in de Joodse traditie, het feest van Rosh Hashana – (zie dit artikel uit The New York Times) hebben hun wortels in de viering van de Harvest Moon.

Wat je ook doet, of waar je ook bent vanavond, niet vergeten om naar deze Volle Maan te kijken. Het is een bijzonder mooi verschijning en deze dame van de nacht verdient alle aandacht die ze krijgt. Of beter nog, vier de equinox en deze prachtige volle maan samen met anderen. “The Fertile Ground Studio in Amsterdam” organiseert vanavond haar eerste equinox viering.

klik HIER voor meer informatie op astrologie.blog

Wereldmensen

Ik heb een collage gemaakt
 van  kerstkaarten
2 kopers
wilden "wereldmensen"
ipv kerstafbeeldingen
Ik wil dat het een verrassing is
vandaar de collage

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015