dinsdag 16 februari 2021

Wat heb ik zoal gedaan?


 Zo was het (eer) gisteren
En zo is het nu
Snel verdwijnt de sneeuw 
O, wat ben ik blij
Weer normaal boodschappen kunnen doen
En we gaan nu ook meer wandelen


Sinds de sneeuw vind ik het moeilijker om thuis te blijven. Raar is dat. Ik ben een jaar thuisgebleven zonder veel problemen. En dan komt er sneeuw en dan voel ik me een gevangene. Ineens krijg ik nu zin om dingen te gaan doen, maar corona is natuurlijk niet weg. Voorlopig maar wat meer wandelen, verheug me op de lente. Vorig jaar schrok ik zo van alle verhalen en was het ook tijdens de lente zo dat we met z'n allen elkaar #stayhome #staysafe wensten. Ik heb niets van de lente gezien. Alleen wat we in de tuin en door de ramen zagen. En dat ging allemaal best. Maar nu ben ik van plan wel naar buiten te gaan. Uiteindelijk zijn er momenten dat het helemaal niet zo druk is. Niet in de weekends gaan, maar een doordeweekse dag en dan bijvoorbeeld rond 1 uur. 


Mijn portret van Simone de Beauvoir is bijna af
Er mist nog iets, ik weet nog niet wat
Simone schilderen was mijn plan voor deze maand
Daarom komt nu de vraag op wat wil ik nu verder schilderen in deze maand
Omdat niet ala minute een idee komt tekende ik een grafiettekening

Ik heb zin weer eens een groot schilderij te maken
 Maar wat? 
Het idee komt naar boven een stadje, gevels, oid in Italië
Reactie op de sneeuw????
Ik maakte het al eens lang geleden
1 meter bij 70 cm.Ik zocht een blog waar ik ooit prachtige foto's op zag
Laat ik het nu niet meer kunnen vinden!

Plan voor de komende 2 weken

  • Structuur brengen. In mijn fotovoorraad, in de blogs die ik volg. Ik ben vandaag al begonnen en heb het een en ander op een andere manier ingesteld op dit blog. 
  • Op zich zitten alle foto's wel in mappen, maar her en der. Ik zou zo graag een systeem bedenken waarbij ik zaken snel terug vind. 
  • Ik heb een idee om een bezoek te brengen aan landen via Google Earth en dan foto's te maken van mooie plekjes die ik vind. Een weekendje weg via Google Earth.  Maar....... het valt nog niet mee om mooie plekjes te vinden. Gisteren begon ik maar eens websites te bezoeken met " mooie toeristische bezienswaardigheden". Je zou zeggen bingo. Maar dat is nu niet direct waar ik naar op zoek ben. Ik zoek schilderachtige plekjes. Waar ik graag zou willen lopen en zitten. Daarom ga ik op zoek naar blogs mbt steden. Heb al een aantal landen en steden blogs op een bloglist gezet. 
  • Kijken wat ik nog meer uit mijn foto bewerkingsprogramma kan halen..

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015