zondag 15 november 2009

Prachtig behang, deels Chinees geinspireerd

Leeuwen en beren op mijn pad en een kort zinnetje.


Ik ben heel goed in het bedenken van ""Leeuwen en Beren"" op mijn weg. Ik ben ook het type van direct doen wanneer er iets moet gebeuren. Die combinatie maakt dat ik meestal goed voorbereid ben, ik heb immers zelf al verzonnen wat er mis kan gaan en mijn maatregelen genomen. Dat heeft veel voordelen. Het nadeel is dat ik erg tegen dingen op kan zien. Dingen die over het algemeen niet gebeuren of op een andere manier gebeuren dan ik bedacht had. Zodat ik ter plekke moet improviseren, wat me meestal ook nog goed afgaat. Waarom dan dat gepieker? Goeie vraag. Het antwoord ken ik, ""in het hier en nu leven"". Laat ik dat nu moeilijk vinden. Natuurlijk heb ik het geprobeerd, maar het is verbluffend zo snel ik weer gevangen ben in een hersenspinsel.

Nu ben ik altijd het meest geholpen met "korte zinnetjes" die ik als een mantra kan gebruiken.
Zo bedacht ik lang geleden toen ik mezelf tegenhield om dingen te doen, zelfs wanneer ik ze leuk vond.
""Ga er op af en kijk hoever je komt.....""
Het heeft me heel goed geholpen, ik ga op weg, ik beloof mezelf dat zodra ik bang wordt of niet meer wil, dat ik weg mag gaan of kan stoppen. Het gekke is dat dat nog nooit gebeurd is. Ik stap erop af en maak het af en meestal is het leuk om te doen en voel ik me goed.

Deze week vond ik het perfecte zinnetje tegen mijn "Leeuwen en Beren"".
In tegenstelling met het dwingende ""in het hier en nu leven"", denk ik ""HET IS NIET NU"".
Iets moeilijks wat over 14 dagen o.i.d. begint is NIET NU. Het werkt perfect voor mij. Ik zeg het in gedachten en tegelijkertijd ben ik in het hier en nu, ik kijk om me heen en merk waar ik ben, merk hoe ik het nu naar mijn zin heb, merk dat het goed aanvoelt, dus helemaal geen reden om te piekeren. En datgene waar ik tegenop zie komt vanzelf en dan is het tijd geworden daar iets mee te doen.

Mijn moeder vertelde mij een oud versje.
Een mens lijdt
dikwijls het meest,
door het lijden
dat hij vreest
en wat niet op  komt dagen
dus heeft hij
meer te dragen
dan God te dragen geeft.

Hopelijk voorkom ik dit nu door te denken HET IS NIET NU.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015