woensdag 2 september 2020

Balen zeg.


Balen zeg
 Was ik net zo blij dat mijn planten in de tuin het zo goed doen
Zit er ineens een rare witte poeder op de bladeren

Ik denk meeldauw
Deze schimmel is te herkennen door witte poederachtige vlekken op de bladeren welke af te vegen zijn. Dit in tegenstelling tot besmetting door valse meeldauw, die niet af te vegen is. Echte meeldauw komt vooral voor bij warm en vochtig weer. Voedingssappen worden onttrokken uit de plant, waarna de bladeren, scheuten en bloemen worden geremd in hun groei en misvormd raken. 
  • Als je de schimmelziekte toch hebt gespot, is het verstandig om in het begin zoveel mogelijk de aangetaste bladeren te verwijderen.
  • Is de grond eenmaal aangetast met een schimmelziekte dan is het verstandig om op die plaats geen meeldauwgevoelige planten meer te planten. Als dit niet mogelijk is kan de grond op de aangetaste plaats ververst worden.
  • Snoei de door meeldauw aangetaste delen zoveel mogelijk weg.
  • Verzorg de plant vanaf nu heel goed en let er vooral op dat de plant voldoende vocht krijgt zodat deze niet meer kan verzwakken.
Ik heb vandaag alle aangetaste plekken zoveel mogelijk weggehaald
Ik baal vooral van de kumquat
Stond hij er schitterend bij
Ineens zijn blaadjes geel aan het verkleuren
Balen zeg
  • Bestrijd meeldauw op een natuurlijke manier door een plantenspuit te vullen met 40% melk en 60% water. Besproei de plant goed en de meeldauw zal na een tijdje verdwijnen bloemenhuis

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015