zondag 22 juni 2008

LITHA

Van een hyves vriendin kreeg ik een berichtje toegestuurd over Litha.
Om er meer over te weten te komen heb ik informatie gezocht op
http://www.thespiritofthegoddessis.nl/Index.htm
Mij spreekt het aan.
De tijd raast voorbij. Misschien dat rituelen als het vieren van Litha mij kunnen helpen?
Litha,wat ons voorbereid op de komende maanden waarin we mogen oogsten en mogen delen in alles wat de aarde ons geeft.
 
Onze ziel heeft het de afgelopen maanden zwaar gehad in het verwerken van items uit het verleden.
Dat al het werk nog niet is gedaan, daar zijn we ons terdege van bewust, maar er zijn ook momenten waarop we mogen genieten van datgene waar we al zo hard aan gewerkt hebben.
Midzomer waarin alles zo vol in groei en bloei is, staat symbool voor onze innerlijke kern, waarin op dit moment ook alles volop aanwezig is en wacht om naar buiten gebracht te worden.
We zullen ons echter terdege bewust moeten zijn dat dat niet vanzelf gaat. We zullen moeten blijven knokken om het uiterste uit ons zelf te halen.
De mogelijkheden zijn enorm, we moeten het alleen naar boven halen.
Litha bied ons deze kans, we kunnen nu alles waaraan we zo hard gewerkt hebben de laatste tijd in bloei aanschouwen en we mogen er van genieten!
Echt genieten is iets wat we als mens nog moeten leren.
We denken vaak dat we genieten, maar het echte genieten,vanuit de kern van onze Ziel is nog niet altijd aanwezig.
We zullen ons bewust moeten worden dat we de energieën mogen gebruiken om deze extase te mogen ervaren.
 
Genieten is vanuit je Zijn de wereld om je heen als iets wonderbaarlijks aanschouwen, genieten is je schillen laten vallen en je daadwerkelijk overgeven aan de mooie, krachtige en hoge energieën vanuit de Bron, genieten is intens voelen welke werkelijkheid er achter de gecreëerde werkelijkheid zit, genieten doe je vanuit je pure Ziel, zonder je af te vragen waar je nou eigenlijk zo van geniet, genieten is het totale Zijn in je eigen werkelijkheid en je eigen waarheid vanuit deze Ziel.
Laten we proberen de vragen die we hebben over het hoe en waarom om te zetten in een ‘weten’, een ‘weten’ vanuit ons geloof in de oerbron en de energieën die daar vandaan komen.
De energie wil het beste voor ons, zolang we ons daar bewust van zijn, kunnen we ons ook makkelijker overgeven aan datgene wat voor ons in petto ligt.
Dat ons pad niet altijd even makkelijk verloopt is een gegeven, maar dat het ons uiteindelijk leidt naar onze kern moet een ‘weten’ worden.
We zullen in dankbaarheid moeten aanvaarden dat de energieën ons zullen leiden naar het juiste pad, het pad dat voor allemaal op individuele basis het juiste is.
Laten we vandaag gebruik maken van de energie van de zon, de zon die ons kracht zal geven om het willen begrijpen om te zetten naar een ’aanvaarden’, de zon die ons het vuur zal geven dat we nodig hebben om door te zetten en vol te houden, de zon die ons zal verwarmen als we ons eenzaam en alleen voelen op onze weg, de zon die ons zal troosten als we verdrietig zijn, de zon die ons zal leren dat we allen één zijn en dat we mededogen zullen hebben met al diegene om ons heen die onze hulp nodig hebben.
De zon die IS en altijd zal ZIJN.


Laten we vanaf deze plek op dit moment van Midzomer, de zon verwelkomen in onze Ziel, laten we danken voor alles wat ons gegeven is en nog gegeven zal worden, laten we danken voor het feit dat we mogen genieten van alle pracht om ons heen, niet alleen van de natuur, maar ook van de mensen die ons met liefde omringen en waar we zoveel mee mogen en kunnen delen, laten we danken voor hetgeen ons gegeven wordt vanuit de Kosmos en laten we dank zeggen aan Moeder Godin, Vader God, alle Hoge Meesters van het Licht, alle natuurwezens, alle elementen, al onze gidsen en aan alle energieën die ons dagelijks omringen en die ons zoveel kracht, steun en liefde geven.

www.papier-royaal.nl

Op mijn tochten door Den Haag ben ik ook altijd op zoek naar leuke winkeltjes. Zo ga ik regelmatig naar een winkel met prachtige papierwaren. Ze hebben papier uit India, Nepal, Thailand, Hongarije. Ik heb papier gekocht uit Thailand. Ik ga eens goed overdenken wat ik ermee ga doen.Noordeinde 186
2514 GR Den haag
Tel.: 070-360 01 66
E-mail: damenkbh@planet.nl
www.papier-royaal.nl

Het papier kan in een handige plastic tas vervoerd worden.


Den Haag

Ik ben in Den Haag geboren. Heb de eerste twee jaren in Scheveningen gewoond. Ik kom er nog regelmatig, omdat mijn moeder en broer er wonen. Gisteren ben ik op bezoek geweest bij mijn moeder. Ik kom dan met de trein aan en maak daarna een wandeling door het centrum.
Hierbij foto's van o.a. de foto met de stoeltjes "de Oude Mol", het standbeeld van Johan de Witt.


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015