maandag 10 februari 2014

Structuurplannen en gist

 
Zoals jullie weten wil ik dit jaar wat meer vullen met structuur
Het afgelopen jaar vond ik echt moeilijk
Heerlijk dat ik zoveel vrijheid had
 Maar de keerzijde van zoveel vrijheid is structuurloosheid
"Zwemmen" in tijd en dat voelde niet prettig
 
Tot nu toe heb ik bedacht
2014
  • 24 boeken uit de wereldliteratuur lezen
  • 1 x per dag een tarotkaart trekken
  • 5 kaarten per week schilderen
  • Bakken en het bakprocede leren begrijpen
  • Leren sauzen maken
 Hierbij zien jullie de derde kaart van deze week die ik schilderde
De 3e poezenkaart
 
en  jullie zien......een zakje GIST 
 
Ik wil wat meer doen op het gebied van bakken
Ik heb heel veel plezier van bakken
Maar ik wil het wat meer gaan begrijpen
en ook wat andere dingen leren bakken
 
VOORBEELD:

Gist is een levend micro-organisme wat de suikers in het deeg omzet in kooldioxide (CO2).
wanneer je gist gebruikt, heb je rijstijd nodig en dan het liefst op een temperatuur rond de 35-40°C en een vochtige omgeving.
Bakpoeder is geen levend organisme, maar een mengsel van soda (NaHCO3) en een zuur, vaak citroenzuur of wijnsteenzuur.
 
Ik ga al mijn vondsten en wetenswaardigheden vastzetten op

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015