woensdag 26 oktober 2022

De Flow, een themanummer en TIJD........


Deze Flow kocht ik vandaag
Eronder 2 kaarten waar ik aan ben begonnen

Ik overweeg al een poosje een nieuw "label' te beginnen", oud(er) worden, het proces waar ik nu in zit. Het proces eens gaan beschrijven? Deels doe ik het al onder het kopje Alice. Hier vertel ik over een veranderende wereld, veelal digitaal en ik, die er als een soort Alice in Wonderland insta. Maar ouder worden is meer dan alleen dit. Wat me vooral interesseert is het emotionele en psychische aspect. Wat is dat ouder worden? Hoe voelt dat? Ik ben nu een ervaringsdeskundige aan het worden. En het lijkt me leuk er over te schrijven. 

  • De tijd vliegt. Toen ik met pensioen ging dacht ik, nu heb je zeeën van tijd, denk toch eens in, wat je nu allemaal kunt doen. Nooit had ik toendertijd, toen ik nog werkte, kunnen denken dat de tijd zo voorbij zou vliegen. 
  • De afgelopen jaren bedacht ik diverse systemen om greep op de tijd te krijgen
  • Natuurlijk begon het met een dagelijks schema. Wanneer ineens 36 uur werk per week wegvalt is de structuur weg. Enkele maanden genoot ik van heel erg laat naar bed gaan en heel erg laat opstaan. Maar ik merkte dat ik de morgens ging missen. Nu heb ik een goed werkende structuur opgebouwd.
  • Ik zocht op internet een verklaring voor het feit dat de tijd vliegt. Ik ontdekte alom een bevestiging van mijn gevoel. O.K anderen hebben het ook, gelukkig maar.
  • Opmerkelijk is wel dat ik me ineens zoveel herinner. Meer dan vroeger? Ik weet het eigenlijk niet. Wel weet ik dat het me opvalt. Beeldende herinneringen.  

 Uit de nieuwe Flow

Zonet heb ik wat boodschappen gehaald. Ik kocht de nieuwste Flow en ook het Flow papierboek. De laatste geef ik mezelf cadeau met de kerst. Ik moet een beetje lachen, want toevallig is deze Flow een themanummer en het onderwerp is tijd. Flow richt zicht op 30-40-50-ers. Vrouwen die gezin, huishouden en werk combineren. Niet voor mij dus. Nu weet dan, dat ik een fan van het eerste uur ben, ik heb ze allemaal nog. Het is een combinatie van liefde voor papier, illustraties, prachtige foto's en mooie interviews. Irene en Astrid, ze begonnen samen met de Flow. Astrid is nu weg, ze volgt een opleiding tot leraar. Sinds Irene alleen eindredacteur is van Flow zijn de themanummers verschenen. Ik heb het even doorgebladerd en ik weet zeker, ik heb er ook wat aan.

Nu, mijn tijd wordt niet gekenmerkt door stress, wat 1 van de punten in dit nummer is
Die tijd is gelukkig voorbij
Wat ik het ergst vond aan het werk?
De vele vergaderingen en de HEIdagen
Verplicht een dag "ergens" met het hele bedrijf communiceren
Mijn hemel, wat haatte ik dat

Toen ik boodschappen deed dacht ik 
Als ik al "met de jaren wijs geworden ben", dan is het dit
Het besef dat dankbaarheid een geluksgevoel geeft
Ik liep buiten in het stralende najaarsweer
En dacht aan mijn collega's die nu binnen zitten, lange dagen binnen zitten
En ik herinnerde me weer hoe dat voelde, 38 jaar deed ik hetzelfde
En nu loop ik zomaar op een woensdagmorgen heerlijk in het zonnetje
Ik voelde me dankbaar en ja, daar is het weer....... geluk

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015