zondag 22 november 2020

Vandaag verblijf ik eens in New York.


Het begint om 16.30 al donker te worden. Ik probeer het leuk te vinden, lukt niet altijd, ik hou van lange, lichte dagen. Ik keek in mijn agenda wanneer de wintertijd inging, ongeveer 1 maand geleden. Ik herinner me, het werd toen om 18.00 uur donker. In 1 maandtijd is het dus 1 uur eerder donker.

Ik herinner me opeens dat ik vroeger in het donker op het werk aankwam en in het donker ook naar huis ging. Was het erg? Aspecten ervan wel. Vooral wanneer de bus heel vol zat. Met moeite kon ik dan nog een zitplaats vinden. Een periode was ik degenen die het eerste licht aandeed in het gebouw. Leuk was om na afloop van het werk even door de verlichte winkelstraten te lopen. Ik houd van deze tijd, kerstverlichting. Ik kom op dit moment niet in de binnenstad. Maar ............. gelukkig is er internet. Hele wandelingen kan ik maken. Vandaag verblijf ik eens in New YorkJe hoeft alleen maar de woorden walk en New York en je kunt allerlei wandelingen door New York maken. Als je wilt kun je dit met elke stad doen.  

HET IS NOVEMBER

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om je te realiseren welk jaargetijde, welke maand het is? Ik doe dit door buiten te zijn, door dingen uit de natuur mee naar huis te nemen, door naar buiten te kijken en in de tuin te wandelen, door gedichten, films, muziek bij het jaargetijde te zoeken. 

Ella Fitzgerald & Louis Armstrong
Autumn in New York


I Heart NY
Sex in the City
Vallend blad en prachtige muziek
Moon River.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015