donderdag 1 juni 2017

Throwback Thursday.


Herinnering. Ik ben 15 en ik zit achterin de auto van mijn broer. Op mijn schoot houd ik de eerste langspeelplaat die ik ooit kocht Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Ik ben gelukkig. Ik moet er weer aan terug denken nu er in de media steeds weer over deze LP wordt gesproken. Mooie herinnering. Echter, er klop iets niet. Mijn broer is 3 jaar jonger dan ik. In wie z'n auto zat ik eigenlijk?

Ik heb eens opgezocht wanneer Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band eigenlijk uitkwam. Dat blijkt 1967 te zijn geweest. Ik was toen 19 jaar. Mijn broer was toen 16 jaar. Stel ik kocht de plaat toen ik 20 was. Zou mijn broer zijn rijbewijs gehaald hebben op zijn 17-e? Conclusie: herinneringen zijn vreemd. Feit is, ik kocht deze LP.Muziek, ik verbaas me er altijd over dat ik ben blijven steken in de jaren 60 en 70. The Stones, Janis Joplin, Bob Dylan, J. Geils band, Lou Reed, Rod Steward, Living Spoonfull, Birds, Jimi hendrix, Van Morrison, Beatles, the Doors, Led Zeppelin.


Grace Slick en Jefferson Airplane
Wat een beauty, wat een stem

Ik luister er nu nog naar. Ik was absoluut fan van de Stones, meer dan van the Beatles. Wat heb ik gedanst op "Brown Sugar" en "Honky Tonk Woman". Ik kan er nog naar terug verlangen. Ik was wel een John Lennon fan. Vond hem inspirerend. Nog steeds trouwens. Ik kocht muziek bladen. Heel in het begin luisterend naar Radio Luxemburg, later Veronica. Kijken naar TopPop. Ad Visser en Penny de Jager.

Langzaam kwamen de verhalen mbt de hippies in San Franscisco. Ik zag wat beelden op de zwartwit televisie van mensen dansend op de straten. Onlangs keek ik nog weer eens naar filmpjes op You Tube. Wat was het een totaal andere tijd.

Maar de jaren 80, 90 en daarna? Ze zijn qua muziek vrijwel langs me heengegaan. Ik herinner me nog dat ik een vriendin had, die een jongere collega had en deze hield haar op de hoogte. Ze vertelde over Duran Duran en andere groepen. We hadden een bovenbuurmeisje die wanneer ze wakker werd direct Madonna (hard) opzette. Michael Jackson vonden Salem en ik allebei goed.

Ik luister veel naar de radio, naar praatprogramma's. Ik luister relatief weinig naar muziek. Ik wil daar eens verandering in aanbrengen. Ik wil deze maand eens op zoek gaan naar muziek die ik mooi vind en nog niet ken.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015