zaterdag 30 december 2023

Trends 2024, hoe zal het worden?

Ik vind het altijd leuk om, wanneer er een nieuw jaar aanbreekt, de verwachte trends te bekijken.

KLEUR De perzik kleur Peach Fuzz is door Pantone uitgeroepen tot kleur van 2024                                               - PANTONE® USA | What is Peach Fuzz?


Wat een vreselijke kleur. Ik word er kriebelig van. Voor de kerst haalde ik een Margriet, een Libelle en een Ariadne at Home in huis. Toen mijn moeder nog leefde had zij de Libelle en ik de Margriet. Hele stapels verhuisden zo tussen Arnhem en Den Haag en vice versa. Ik weet nog goed hoe leuk het was, zittend in de trein, naar buiten kijken en grabbelen in een tas vol Libelles. Nooit had ik korter durende treinreizen. 


Maar wat is er met de bladen die ik nu kocht aan de hand? Waarom zijn de kleuren zo lelijk? Ik word er akelig van. Magenta was de kleur voor 2023. Ja, er ligt een Magenta kleur over de foto's. Mijn vriendin nam de bladen gisteren mee. Ik denk dat ze bij haar ook gauw bij het oud papier komen. Ik heb nog een stapel oude kerst Libelles en Margrieten bewaard, gelukkig, pantone
-------------------------------------------------------
Online trends voor 2024
-------------------------------------------------------
TRENDRAPPORTEN
-------------------------------------------------------
CONSUMENTEN TRENDS

  • Trend 1: De Creator-economie. De Creator Economy gaat over mensen die zelf content maken en direct via het internet delen met hun volgers en bedrijven.
  • Trend 2: De Metaverse. De Metaverse is op dit moment vooral een concept, een idee over hoe de toekomst van het internet eruit zal zien. 
  • Trend 3: Ethical & sustainable consumerism. Duurzaamheid en ethische bedrijfsvoering zijn onderwerpen die in de (nabije) toekomst in elk bedrijf een rol zullen moeten spelen. 
  • Trend 4: AI. Mogelijkheden AI, een technologie die het mogelijk maakt voor machines om taken uit te voeren die traditioneel gezien menselijke intelligentie vereisen. 
  • Trend 5: M2P. Omdat we onszelf voortdurend willen verbeteren, gaan we steeds meer op zoek naar leraren, experts en mentoren die ons kunnen helpen bij het leren van nieuwe vaardigheden. En tegenwoordig doen we dat vooral online.
  • Trend 6: De platformisering. De platformeconomie is het best te omschrijven als een economisch systeem dat werkt via een website of app. Op de website of in de app worden vraag en aanbod met elkaar verbonden. Dit gebeurt aan de hand van slimme algoritmes die elke keer een zo goed mogelijke match proberen te maken. 
.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015