donderdag 18 januari 2024

Weer wat geleerd.........


Laat ik nu, tot mijn eigen verbazing, ineens Bing/copilot ontdekken. Ik vertelde geloof ik al eens dat ik Windows Edge gebruik. Dit ivm de mooie gekleurde blokjes waarin ik alles organiseerde. Maar bij een update van de computer waren ineens al mijn blokjes weg. Ik heb nu veel in favorieten georganiseerd. Maar ik krijg nu altijd als eerste BING te zien, een zoekmachine. Maar ik, gewend als ik daar aan ben zoek dan Google 😊. 

Maar gisteren zag ik op Bing een verwijzing naar Capilot en begreep dat het gebruik maakt van AI. (Kunstmatige_intelligentie). 

AI, WAAR IK

wanneer ik erover hoor 

minder dan de helft van begrijp

Je kunt een vraag intikken en dan komt er een antwoord. Het antwoord komt op een manier dat het lijkt of iemand iets typt. Ik liet het Salem zien en we verzonnen gekke vragen. Steeds met het idee, nu komt er geen antwoord. En ieder keer komt er een briljant antwoord. We keken op dat moment naar CNN, waar een man uit Qatar aan het woord kwam. Ik zei tegen Salem, hoe doen ze toch die hoofddoeken om? Salem zei, vraag BING/ Copilot. Het antwoord:

De Keffiyeh is een vierkante doek van katoen of zijde die om het hoofd wordt gewikkeld en vastgezet met een koord. Er zijn verschillende manieren om de Keffiyeh te dragen, afhankelijk van de regio en de religieuze overtuiging van de drager. Hieronder vind je een stapsgewijze handleiding voor het dragen van de Keffiyeh:

  1. Vouw de Keffiyeh in een driehoek.
  2. Plaats de gevouwen rand van de Keffiyeh op je voorhoofd en zorg ervoor dat de uiteinden van de driehoek aan beide kanten van je hoofd hangen.
  3. Wikkel de uiteinden van de Keffiyeh om je hoofd en breng ze naar de voorkant van je nek.
  4. Knoop de uiteinden van de Keffiyeh onder je kin vast.
  5. Pas de Keffiyeh aan zodat deze comfortabel zit en bedekt je hoofd volledig.

We staan echt perplex

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015