donderdag 6 maart 2014

Hoe gaat het met al mijn goede voornemens?

Zelfportret
 
Dit jaar ga ik op zoek naar nieuwe structuren in mijn leven. Wat vind ik wel en niet leuk om te doen. Ik vind het leuk om eens per maand te kijken hoe het met de ideeën die ik heb gaat.
 
Per half uur van bezigheid veranderen
Ik heb het 1 dag volgehouden en ben er dus al heel gauw mee gestopt. Wel probeer ik me meer bewust te zijn van het moment van de dag en meer wisselende activiteiten op een dag te doen.Was het vorig jaar zo dat de tijd vloog en dat het ""ineens"" weer bijna nacht was, nu sta ik regelmatig vroeg (er) op en kijk ik wat vaker naar de klok om te weten welke tijd het is.
 
Mijn literatuur-lees project
Ik wil dit jaar 24 boeken uit de wereldliteratuur gaan lezen. Mijn streven was om meer geconcentreerd te gaan lezen. Hiermee ben ik op schema en ik vind het heel leuk om te doen. Het geconcentreerd lezen lukt. Ik lees nu ook boeken van schrijvers die ik anders nooit gelezen had en dat vind ik een aardige bijkomstigheid. Vanuit dit "project" heb ik ook een nieuw idee ontwikkeld.
 
Van elk boek dat ik lees schilder ik een kaart
Ik heb 3 boeken gelezen en heb 3 kaarten gemaakt. Dit is dus 100% gelukt. Ik verwacht ook dat ik dit heel 2014 vol ga houden.
 
 5 kaarten per week schilderen
Dit lijkt gemakkelijk haalbaar te zijn. En toch is het vorige maand niet gelukt. Ik heb er 2 per week geschilderd. Dat valt dus tegen, dat moet anders.
 
Nieuwe recepten uitproberen
Ik heb 2 nieuwe recepten uitgeprobeerd en ik vond het allebei niet lekker. Dat maakte dat ik daarna weer teruggevallen ben in het bekende koken. Toch vind ik dit jammer. Dus wil ik het graag weer  opnieuw gaan proberen.

 1 maal per dag een Tarot kaart trekken
 
Dit is goed gelukt. Ik heb heel veel zwaarden kaarten getrokken. Wat naar mijn idee erop wijst dat ik in mijn denken vastloop. ik ben nu een beetje aan het experimenteren hoe ik dit kan veranderen. De laatste kaart die ik trok, op een duidelijke vraag die ik stelde, gaf aan dat ik me verlies in dromen en ""wishfull thinking"", Dat was wel even schrikken. Maar het bracht me ook direct op een heel andere benadering, een benadering die ik veel en veel leuker vind, Hier ga ik dus ook eens mee oefenen.

Ik heb opgeschreven wat ik in maart extra wil doen. Dit naast datgene wat ik sowieso doe, nl. het huishouden en internetten/bloggen


 
Ik besteed heel veel tijd achter de computer. En hoewel ik me kostelijk amuseer en er veel van opsteek, wil ik dit toch verminderen. Want het kan me ook een katterig gevoel geven.
 
Ik wil de zolder opruimen. Alles wat weg kan zet ik in het berghok. Aan het eind van de maand wil ik het laten ophalen door de Gemeente
 
Ik wil minimaal 15 kaarten per maand maken, liefst 20
 
Per dag wil ik 1 Tarotkaart trekken
 
1 maal per week een nieuw recept uitproberen.
 
Verder gaan met de plaid die ik aan het breien ben
 
Een paar uur per week besteden aan tekenen
 
 2 keer per dag 20 minuten mediteren


Katje


Vandaag ben ik met mijn 5-de katje begonnen
Wil je zien hoe het afloopt

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015