zondag 16 november 2014

Feel good blogs

Ik vond het altijd heel leuk met jonge collega's om te gaan. Na de  collega's die nu 50 en 40 zijn kwamen er nog veel jongere collega's binnen, natuurlijk superhandig met computers. Ik vond computers ook leuk. Ik las in een HRM tijdschrift dat mensen van mijn leeftijd, de babyboomers vaak goed kunnen omgaan met jongeren terwijl de generaties direct onder me daar veel meer moeite mee hebben. Of het waar is weet ik niet, maar wat ik wel merkte is dat ik veel meer plezier in de automatisering en digitalisering had dan de generaties onder mij. Heel vaak heb ik Facebook profielen voor hen aangemaakt, en hele CV's op Linkedin gezet en bewerkte ik foto's voor hen. Ik vond het altijd raar dat ze dit niet konden, of hier totaal geen interesse voor hadden.

Niet dat ik nu altijd voorop loop. Zo heb ik nog steeds geen smartphone o.i.d. Wij hebben een telefoontje waarmee we ook kunnen SMS-en. Ik heb een enorme hekel aan telefoneren, je zult mij alleen in een "noodsituatie" horen bellen op straat. Ik heb er geen behoefte aan om overal bereikbaar te zijn en hoef niet overal mijn e-mail te kunnen checken. Wanneer wij langere tijd buitenshuis zijn dan nemen we onze laptops mee. Ik heb voor de mijne een superleuk koffertje op wieltjes. In de bus en de trein lees ik een tijdschrift of een boek. Overigens zie ik nog steeds veel mensen dit doen, ook jongeren.

Ik hoor van mijn collega's dat ze nu allemaal een smartphone hebben van het werk, ze zijn nu altijd bereikbaar.................. Ik herinner me de tijd nog dat wij allemaal een pieper/ semafoon jankassa kregen waarmee we traceerbaar waren op het werk. We vergaten (Vergaten? Echt.... vergaten?) het meestal op te halen, dus de meesten hingen op het moederbord tot grote ergernis van de leiding.

Ik zag pas voor het eerst het nut van een smartphone in, toen wij in Amesterdam niet meer wisten hoe we naar ons B&B  moesten lopen. Een vriendelijke man, een toerist die ook de weg niet wist, zocht het voor ons via GSM op zijn telefoon op, super handig. Toen dacht ik, dat wil ik ook. Maar we hebben er nog steeds geen en zolang onze telefoontjes werken, komen ze er ook niet, denk ik. 

Maar ik begon met vertellen dat ik nu geen aansluiting meer heb met de jeugd. Hoe los ik dit op? Ik heb een heel leuk blog gevonden van een jonge meisje die onlangs is gaan studeren. Ze vertelt enthousiast over haar leven en ik geniet ervan
Ik volg haar al een poosje en weet nu bijvoorbeeld dat er ene Ed Sheeran (zanger0 bestaat en welke boeken ze leest. Onlangs vertelde ze dat ze in Groningen een groep blogsters had ontmoet en via dit volg ik nu ook andere blogs. Via hen kom ik ook op nieuwe manieren van bloggen. Leuke blogs zijn:
Happy acorn
Met o.a. konijn Frits
Knusheid van het leven
Met Olly, de windhond
Op het laatste blog lees ik over het werken met Filofax
Daar had ik nog nooit van gehoord, Er zijn blijkbaar nu heel veel meiden die hun agenda's versieren met Filofax
 Blogt heel veel over kinderen, erg leuk
 Naast de blogs van kunstzinnige types uit diverse landen die ik volg
volg ik nu, je kunt zeggen
FEEL GOOD BLOGS
------------------------------

Deze blogs ken ik nog niet. Ik kwam het lijstje ergens tegen

Ik ga ze later allemaal eens bekijken. 
A Cup of Life - DIY en Lifestyle-blog van Shifra
A Spoonful of Dork – Lifestyleblog met een beperking van Marjolein
Afgeschreven  - De blog van Femke (zij is zo leuk!)
Annemerel – ‘Love, Live, Embrace Life’ van Annemerel
Hesterly - ‘Life rocks when you celebrate it’ van Hester
Let’s do the pinguin – De blog van Linda
Lisanneleeft - Mind & Lifestyleblog van Lisanne
Luna’s Lovely World – Fashion & Lifestyleblog van Luna
Merely Merel - Blog van Merel (die ik van mijn studie ken, hoe leuk!)
My Paperblank – Lifestyleblog van SuzannePaper Boats – Blog van Aline (met veel prachtige foto’s!)
Silhouetten in de Schemering - Prachtige unieke blog van Esra
Team Confetti - De ‘van-alles-en-nog-wat-blog’ van Olga en Meike
They call me redhead – Prachtige blog, vooral de foto’s zijn heel mooi! Van Nadia Esra
This is nog another Blog - Mooie blog met vooral veel outfitfoto’s van Sara

en ik kom nog een lijstje tegen

 • .

  .

  Boekenproject 2014

  Boekenproject 2014

  Boekenproject 2015

  Boekenproject 2015