zondag 8 januari 2023

Een wandeling en overdenking mbt medelijden, gevoelens overnemen en zo nog wat.WE MAAKTEN EEN WANDELING

EEN KALE, ROMEINSE TUIN

Viooltjes bloeien nog

En een streng spruitjes

BINNEN NOG KERST OF IS HET NU WINTERSFEER?


Gevoelens van anderen overnemen

Inderdaad, dat is een andere orde dan medelijden, Judy

Mijn ervaring is dat medelijden kan voortvloeien uit gevoelens van anderen overnemen

Het is vermoeiend en ook totaal niet leuk

En alweer, niemand help ik ermee

Toen het boek van Elaine Aron over HSP uitkwam dacht ik direct "Dat ben ik". Het was voor het eerst een positieve beschrijving van hoe ik me voelde. Ik ben nog steeds blij dat dit boek uitkwam. Wanneer ik nu op internet kijk zie ik massa's boeken over HSP. Blijkbaar een soort industrie geworden. Ik hou me maar bij Elaine. psychologiemagazine/artikel/elaine-aron-vergelijk-jezelf-niet-met-anderen/ Ik volg een aantal blogs van jonge vrouwen. Waarschijnlijk is binnen hun generatie het begrip HSP verdwenen, want zij noemen zichzelf consequent introvert. vakervrolijk/introvert-zijn Wat voor woord er ook aan gegeven wordt, het gevoelige kan een groot voordeel zijn. Ik denk dat mijn creativiteit hier oa uit voortvloeit. Maar er zitten ook negatieve kanten aan. 

Omdat ik zo moe ben geworden van de afgelopen jaren van wat er in de wereld gebeurt en ik besef dat al mijn "meeleven en betrokken zijn" me down maakt en er niemand in de wereld mee geholpen wordt, ben ik aan het zoeken naar nieuwe methodes om met het nieuws om te gaan. 

  • Ik denk aan verdieping. Niet meer alles klakkeloos over me heen laten komen. Zoeken naar duiding. 
  • Ik hou van politiek, ik hou van geschiedenis, ik hou van maatschappelijke ontwikkelingen. Ik wil me er absoluut niet van afsluiten. 
  • Ik ben ook nog eens stiknieuwsgierig. HOE gaat de wereld zich ontwikkelen?
  • Ik ga het eens proberen. Duiding zoeken ipv de hype van de dag.
  • Zo volg ik momenteel het marathon interview met Sylvana Simons marathoninterview/sylvana-simons. Heel wat interessanter dan alle meningen die iedereen over haar spuit. Ik beluister het in stukken. Handig is dat toch, die podcasts. 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015