zondag 28 juni 2020

Naar de stad, in de bus, met een mondkapje.


En toen was het gisteren zover. Ik ben met de bus, met een mondkapje op, naar de stad geweest. Iets wat ik nooit gedacht had ooit te moeten doen. Ik was 4 maanden lang niet in de stad geweest.

Hoe kwam dit zo? De bibliotheek boeken moeten terug. Ik zag op de site dat andere mensen boeken die ik thuis heb, gereserveerd hebben. De bibliotheek is een poos dicht geweest. Maar de bieb is nu weer open en ik wil ze terugbrengen. Maar ja, een mondkapje op? Nu zie ik vanuit huis bussen langskomen die nog steeds vrijwel leeg zijn, maar ik hoorde dat vanaf 1 juli het openbaar vervoer weer wordt opengesteld voor iedereen. Dus.......... nu is mijn kans nog om met een rustige bus te kunnen reizen.

Ik de deur uit met een tas vol boeken en een kapje op. De bushalte is dichtbij, er staat al een dame zonder kapje. O, echt? Ademhalen is best lastig. Ik denk dat zij al eerder reisde want het moment dat de bus aankomt gaat het kapje op. Ik wil instappen bij de buschauffeur, maar de deur gaat niet open. Ik zie haar instappen in het midden gedeelte. O, gaat dat zo, slim bedacht, dan hoeft niemand langs de chauffeur.


Bij de bibliotheek aangekomen stap ik naar binnen en word verwelkomt door een meisje wat vraagt of ik boeken kom inleveren. Ze zegt, legt u hier maar neer. Wij ontsmetten de boeken later en halen ze dan van uw pasje af. Ik hoef dus niet naar binnen. Ik ben daar blij om. Maar vraag me wel af ontsmetten? Wat zullen ze daar voor gebruiken? Is het echt nodig? Is dat niet slecht voor de boeken? Ik las ergens dat het virus zich aan materiaal kan hechten, maar na enige tijd ophoudt te bestaan.

Ik vind het momenteel verbijsterende tijden. Ik zie in andere landen vrijwel alles ontsmet worden. Bussen, straten, van alles. Waarmee vraag ik me steeds af. En is dat gezond? Hier worden dus boeken ontsmet. Is dat echt nodig? Doen ze dit echt? Of is het ter geruststelling? Persoonlijk denk ik dat het enige wat echt helpt is heel goed en lang je handen wassen wanneer je weer thuis komt en tussentijds je gezicht niet aanraken. Wat nog best moeilijk is. 


Van te voren had ik al bedacht dat ik nu toch in de stad ben ik extra veel markers wil kopen. Ik heb nog wel genoeg, maar sommige kleuren raken op. Ik ben naar de Action gegaan en naar Pipoos. Omdat het zo vroeg was waren er nog weinig mensen, heerlijk zo rustig. Jullie zien hier dat ik behoorlijk mijn slag heb geslagen. Ik kocht allerlei soorten markers. Ik kan voorlopig vooruit.

Ik ben momenteel bezig met het maken van zomerkaarten 2020 
Het gaat lekker, kijk hier maar eens kleurrijkaquarellen

Ik kon nu ook eens op mijn gemak kijken hoe de terrasjes zijn ingedeeld. Om 10.15 zit ongeveer 1/3 vol met hoofdzakelijk ouderen. Inderdaad tafeltjes staan verder uit elkaar. Geen anderhalve meter volgens mij.

Bij Pipoos moet ik zelf bij de kassa scannen. Is nieuw voor mij. Ik aan het stuntelen, maar het winkelmeisje hielp me al snel. Bij de Hema verplicht mandjes meenemen. Ik betrap me er bij de kassa op dat ik een leeg mandje aan mijn arm heb bungelen en de artikelen die ik wil afrekenen in mijn hand.

Bij HRM zie ik buiten hele rijen stickers buiten de winkel waarmee mensen afstand kunnen houden.

In de winkelstraten overal stickers die mensen manen aandacht voor elkaar te houden.

Ik kan vrij gemakkelijk afstand houden. Heb wel het gevoel dat sommige mensen die ik passeer bozig naar me kijken.

Het zijn voornamelijk vrouwen, ook jongere vrouwen, die ik hetzelfde zie doen of op mij reageren wanneer zij mij bezig zien. Al gauw zie ik glimlachjes naar me. Maakt veel goed.

Ik vond het zo heerlijk weer eens in de stad te zijn. Weer even de winkels in, de straten door te lopen, te zien dat er weer een heel nieuwe huizenrij bij gebouwd is. Maar wat raar nu dat ik me de verdere dag heel vreemd voelde. Een beetje van slag.


Ik heb een fotobewerkingsprogramma wat onlangs een nieuwe versie aanbood. Ik ben er onlangs mee begonnen en ben aan het uitzoeken wat er mogelijk is. Leuk zo'n aqua zweem/vorm. 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015