zondag 5 september 2010

Coda Museum, de Papier Biennale en werk van Marit TörnqvistWe zijn gisteren naar het Coda Museum geweest om de Papier Biënnale te bekijken
Zevenentwintig gerenommeerde papierkunstenaars uit binnen- en buitenland stellen de meest fascinerende kunstwerken van papier en karton tentoon.
Een geschilderd portret van een oude man door Kuin Heuff lijkt van een afstand niet heel bijzonder, maar als je dichterbij komt zie je dat ze de witte stukken in het schilderij heeft gemaakt door minuscule stukjes papier weg te snijden. Een monnikenwerk dat het portret ook meer diepte geeft.


Josef Baier, Oostenrijk
Een cirkel van papier, helemaal volgeschreven

 
Amparo Sard, Spanje
meters hoog, met eronder een spiegel


 
Peter Clark (VK) maakt van ‘oud’ papier als landkaarten en postzegels de prachtigste collages, die samen een modelijn van baljurken en colbertcollages van Peter Clark; kledingstukken zoals jasjes, pakken en feestelijke jurken en daarnaast ook dieren.
Clark gebruikt voor zijn werk het liefst wat ouder, gebruikt papier. De kleur is dan beter, omdat het papier minder glimt en het is vaak wat zachter en dus prettiger in gebruik. Hij hergebruikt zo onder andere oude landkaarten, pakpapier, muziekbladen en postzegels.Schoenen als filigrain


een gigantisch groot werk met schaduweffecten

 
Toen we de tentoonstelling
hadden gezien
zagen we aan de zijkant
nog wat illustratoren

daartussen hing Marit Törnqvist
haar kinderboeken illustraties
 vonden we prachtig
 de kleuren
de woorden
de tekeningen
de onderwerpen
de fantasie
de gevoeligheid
het poëtische  

Ik werd ook erg geraakt
 door wat ze hier schijft
en de illustraties die daar bij horen

 We zijn door haar manier van werken zeer geinspireerd geraakt

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015