maandag 7 augustus 2017

De multimedia en ik.


Labels
Ik heb mijn labels bijgewerkt. Vinden jullie die blogs ook zo mooi die onder de header de labels hebben? Ik dacht dat dit alleen bij Wordpress kan. Maar het kan bij Blogger ook. Ik probeerde het uit op kleurrijkroos. Daarna wilde ik hetzelfde bij dit blog doen. Maar om de een of andere reden vond ik het hier niet staan. Wel dunde ik het aantal labels uit. Ik had eerder al wel gezien dat ik kan kiezen welke labels ik wel en niet laat zien, maar daar zag ik het nut niet van in. Wel nu, dit is veranderd. Dat nut zie ik nu wel.

Instagram
Ik heb nog steeds veel plezier van Instagram. Ik post iedere morgen 5 foto's van mijn schilderijen en van dingen om me heen die ik leuk vind. Ik let nu niet meer op de aantal volgers die andere mensen hebben. In het begin verbaasde ik me dat sommige saaie foto's zoveel bijval kregen. Vind ik nog steeds gek. Ik ontdekte al snel dat je volgers kunt kopen, want regelmatig wordt me dit aangeboden. Dat dit ook voor Etsy gebeurt dat wist ik niet.  Ik krijg nu ook aanbiedingen om het aantal volgers te vergroten vanuit Etsy georiënteerde commerciële ....... tja, wat zijn het? Figuren die aan creatievelingen willen verdienen?  Ze hebben ook allemaal Etsy in hun naam staan. Ik wil dit niet. Ik wil op eigen kracht volgers krijgen.


Etsy
Het loopt absoluut niet. Ik heb nu 3 volgers. 1 is Judy die me geholpen heeft bij Etsy opzetten. 1 is een vriendin van mij en 1 een onbekende uit de VS. Ben ik erg trots op ;-) Nee echt, ik vind dit superleuk. Dat een onbekende de moeite neemt vind ik leuk. Ik kijk nu minder hoe het ermee is want het resultaat is natuurlijk wel een beetje teleurstellend. Ik denk wel eens, misschien moet ik het loslaten en helemaal niet meer aan verkopen denken. Misschien dat er dan ineens weer kopers zijn.Website
Ik wandel veel en zie dan heel veel bloemen, planten en bomen. En nooit weet ik de naam. Ik heb ooit eens naar een prachtig wildebloemen veld gekeken. Ik was een bloem aan het fotograferen. Hoorde ik een stem achter me. Een vrouw was gestopt en vroeg me of ik het ook zo mooi vond. Ik bevestigde dit. En toen noemde ze alle namen, wow. Ik vond het zo knap van haar, maar was ook jaloers. Dat wil ik ook zo graag kunnen. 

Onlangs was ik in de boekhandel en zocht naar een leuk, mooi vormgegeven klein boekje over planten die ik in mijn tas kan doen. Ik weet dat ze er zijn, maar in deze boekhandel waren alleen planten boeken van een te groot formaat. Thuis las ik een oud tijdschrift en vond een verwijzing naar wildebloemen.info. En dit is het helemaal. Wat een prachtige duidelijke site over bloemen. Ik werd er bij openen direct verliefd op. Vooral toen ik zag dat de planten ook per maand zijn gegroepeerd. Wat is deze site mooi vormgegeven en wat is alles duidelijk gegroepeerd. Echt een aanrader voor de liefhebbers. 

In the bloglight
Ik postte eerder een lijstje met groepen op Facebook waar ik misschien wat aan heb in het promoten van mijn schilderijen en kaarten. Ik vond er 1 waar ik nu tweemaal op gepost heb. facebook/inthebloglight. Baat het niet het schaadt ook niet. Meerwaarde voor mij is dat andere bloggers er ook posten en ik zo leuke nieuwe bloggers ontdek. Natuurlijk vind ik niet alles interessant. Ik heb niet zo'n interesse in beauty bloggers. Blogs over parfum vind ik wel leuk. Maar er wordt echt van alles en nog wat op gepost. Ik heb gisteren een poosje gekeken en heb 1 blog gevonden wat ik ga volgen. 

Nieuw project
Toen ik zo bezig was met het bekijken van mijn labels kwam ik ook weer een aantal van de projecten tegen die ik eerder deed. ik sprak dan met mezelf af dat ik binnen een bepaalde tijd iets onder de knie wilde krijgen. Ik haakte af omdat ik me opgejaagd ging voelen. Maar nu ik terug lees vind ik het opnieuw leuk. Vandaar dat ik me voorgenomen heb een nieuw project te beginnen, nl. een maanden project voor de maanden die er nog zijn 2017. Het gaat erom dat ik mezelf iets leer. Iets wat ik al heel lang wil kunnen, maar er niet toe om. Ik ga er ook een apart label voor maken. 

Ik weet al wel welke "leerdoelen", o wat vreselijk saai, vond ik op het werk zo'n vreselijk woord, maar goed welke doelen ik kies. 

Maandenproject 2017
Taarten bakken
Niet alleen het bakken, maar ook achter bakgeheimen komen
New York
Films die ik zou willen zien
Planten en bomennamen leren kennen


Taarten bakken
Met taarten bakken ben ik al begonnen. Ik kan vrij redelijk bakken en heb 2 of 3 succestaarten. Maar ik wil dit uitbreiden. En ook meer over het bakken zelf te weten komen. Bakgeheimen.

Ik bakte de afgelopen weken 2 citroentaarten. De eerste was heel erg bewerkelijk. Er gingen 3 citroenen in, waarvan ik er van 1 de schil geraspt had. Zo'n beetje alle kommen die ik heb waren gebruikt. Het resultaat was uitgesproken vies. Nu moet ik wel vermelden dat ik geen zelfrijzend bakmeel in huis had en dacht dit wel te kunnen oplossen met gewoon meel en bakmeel. De mascarpone die ik moest gebruiken zag er raar uit. Hoewel ik het net gekocht had. Heel stijf. 

De tweede vond Salem vies en ik best lekker. Hier ging 1 citroen in, dat smaakte een stuk beter. Toch denk ik nu "Ik bak nooit meer een citroentaart".

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015