zondag 23 juli 2023

Overpeinzingen.


Ondertussen ben ik wel aan het schilderen, gelukkig lukt dit wel

Ik ben terug gegaan naar een oude liefde

"Wereldmensen" schilderen mbv aquarelverf. Ik ben van plan  er 10 te maken

Ik heb de biografie over Simone de Beauvoir uit. Het laatste gedeelte viel me niet mee. Haar ouder worden en het uit elkaar groeien van Sartre en de Beauvoir, ik ben er een beetje akelig van geworden. Ik zal er nog een blogje aan wijden. Ik had er moeite mee het te lezen, maar het kwam ook omdat ik behoorlijk uit mijn evenwicht ben geraakt na het moment dat ik hoorde dat Rutte wellicht het kabinet wilde laten vallen, vanwege de "grote" instroom van asielzoekers. Ik schrok echt en dacht, dit kan niet waar zijn. Ik was niet de enige, dat blijkt uit de vele reacties die op dit nieuws kwamen. Lezen lukte niet meer.

Ondertussen is er zoveel gebeurd, zoveel veranderd. Rutte, Kaag, Heerma weg en in hun kielzog ook anderen. Een nieuwe lijstrekker van de VVD. Iemand die zelf kind is van een vluchteling, maar het gedachtegoed van de VVD omarmde. Ze is rechtser dan ik, aldus Rutte, het belooft wat. Maar er zijn gelukkig ook lichtpunten, dus langzaam herstel ik weer van de schok. Hoewel ik nog steeds vaak denk: "Is dit Nederland". 

 Deze aquarel lukte vanaf het begin

Kaag stopte, ik ben ervan overtuigd dat de diepste motivatie om haar zo te treiteren, islamofobie is. Ik hoor steeds vrouwenhaat, komt er bij, absoluut, ze werd heks genoemd........in deze tijd, heks. Kwamen er oude, tot nu toe goed verborgen middeleeuwse angsten naar boven? Islamofobie en vrouwenhaat en een vreemd soort theorie die met het WEF te maken heeft. Ik heb erover gelezen, begrijp het maar half, waarom trekt dit mensen aan en mij totaal niet? Wanneer ik nu studente was, een studente sociologie of psychologie, dan zou ik een proefschrift willen schrijven en uit willen zoeken, hoe mensen tot hun politieke keuze komen. 

PvdA en GroenLinks gaan samen. Ik ben er zo'n warm voorstander van. En Timmerman lijsttrekker? Ik hoop het van ganser harte. Een sociaal democraat die zijn sporen in de politiek verdiende, maar het ook nog eens voor elkaar kreeg dat de Natuurherstelwet aangenomen werd in Europa. Hij vertegenwoordigt beide kanten. Maar in de sociale media en de talkshows is het aanvallen begonnen en het is hard. 


Dit begin vind ik mooier dan het eindresultaat
Raar is dat, he?
De ene keer lukt alles
Een andere keer is het ploeteren

Kaag is nu vervangen door Timmermans, met als dieptepunt een foto op Twitter van Timmermans in een nazi uniform. Hoe gek moet je zijn om dit te maken?  Dit is dus een moment dat ik denk: 'Is dit Nederland." Het maakt me triest en ook bang. Laten we toch asjeblieft op ons qui-vive zijn voor (extreem) rechts.  

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015