zondag 27 juni 2021

Geschrokken en nadenken.

Ik ben echt geschrokken van mijn reactie eergister in de stad. Tientallen jaren ben ik elke dag met veel plezier door de binnenstad gelopen. Het was dan net zo druk of drukker als het eergister was en ik merkte het niet op, het deed me niet schrikken. En dan nu ineens die paniekerige reactie. Ja, het was druk en ja, mensen hielden geen afstand en het is natuurlijk begrijpelijk dat ik schrik. Ik ben 1 jaar thuis gebleven met alleen ommetjes rond het huis en 1 keer per week naar de supermarkt op een rustig moment. Maar waarom schrikken al die andere mensen niet? Zij maakten toch hetzelfde mee? 

Met zoveel gemak bewogen zij zich, dicht op elkaar. Terwijl nog niet lang geleden de winkels gesloten waren en er daarna alleen op afspraak gewinkeld kon worden. Of het toen druk was weet ik niet.

Al die mensen blijkbaar zo vol vertrouwen dat hen niets zal overkomen. Lezen zij geen kranten, horen zij geen nieuws? In Israël moeten er weer mondkapjes worden gedragen, in Sydney ook en in Portugal, waar Engelse jongeren het Delta virus verspreidden en doorgaven aan Nederlandse jongeren is er ook weer een strengere lockdown. Wat ik hoor is: "Ik wil weer genieten"

Vanwege alle maatregelen en de vaccinatie zitten we nu op een goed niveau. De ziekenhuizen komen weer toe aan achterstallige zorg en ik hoop dat de verpleegkundigen weer wat tot zichzelf kunnen komen. Waarom zou je dit nu weer in de waagschaal stellen en alles opengooien? 

We hoeven geen mondkapjes meer. Blijf ik het dragen? Ik stel me die vraag echt. Ik verbaas me over alle stelligheid waarmee beweerd wordt dat mondkapjes niet helpen. Want als ik nadenk........ het verhaal is dat de besmetting via druppeltjes in de lucht de besmetting brengt. Wanneer ik dan een beveiliging over mijn neus en mond draag lijkt mij dat toch veiliger dan zo heerlijk in alle VRIJHEID lucht (met mogelijke druppeltjes) in te ademen? parool/internationaal-onderzoek-mondkapjes-werken-tegen-verspreiding-corona

Wanneer ik machthebber was zou ik de regel "anderhalve meter" laten varen in de winkels en de binnensteden, want iedereen weet dat men zich daar niet aan houdt. Maar ik zou de mondkapjes verplicht houden in de winkels, de binnensteden en binnenruimten. Ik zou dit zo doen omdat ik eerst zou willen weten wat de Delta variant in Nederland gaat doen. 

Ik ga erover nadenken welke stappen ik wil zetten naar meer vrijheid

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015