vrijdag 14 juni 2019

Liefde voor bomen.


Ik ga iets nieuws beginnen. Ik loop heel vaak buiten en zie dan zoveel vormen in de natuur. Ik vind het dan altijd zo jammer dat ik de naam van de boom en de plant niet weet.

Ooit stond ik gebogen over een veld met "onkruid'' om een bloem in macro te fotograferen. Een mevrouw fietste langs en begon een praatje. Mooi, he, zei ze. En ze noemde alle namen. Ik was perplex en voelde me zo dom. Ik  keek eens op internet. Vond wat sites waar ik wellicht wat aan kon hebben, en vergat ze weer.

Ik kocht een klein bomenboekje voor in mijn tas. Goed idee, een vriendin en ik lopen door een park, boekje in de hand, en herkennen niets. Dat is toch gek?

Gisteren liep ik buiten en zag weer zo´n prachtige vorm. Prachtig lichtgroen. Het rook ook nog eens heel erg lekker. In een opwelling haalde ik er een vrucht, noemen ze dat zo, een zaad, een vrucht vanaf. De foto maakte ik vandaag. Het is al een beetje opgedroogd. 

Ik dacht laat ik eens zoeken bij zaden van bomen en zowaar, ik vond het antwoord op deze site bomengids.nl. Het is een linde. Laat ik dit nu zo leuk weten om te weten. Om het ook nog te onthouden maak ik een nieuwe rubriek "Liefde voor Bomen". Ik ga er ook leuke sites bij verzamelen. Hopelijk weet ik over een poosje wat de naam is van alles wat ik om me heen zie ;-)


LINDEBLOESEMTHEE kan men zetten van een stukje verse gemberwortel, kleine handvol verse linde bloesem of 1/2 eetlepel gedroogde linde bloesem, 2 theelepels linde honing, schijfje limoen.
Zet een liter water op en kook het water. Snij de schil van de gemberwortel en snij het schone stukje in kleine reepjes. Doe dit samen met de linde in een linnen doekje of een groot thee-ei.
Doe dit in een theepot, voeg daar de twee lepeltjes lindehoning bij en een schijfje ( onbehandelde ) citroen en giet en het kokende water over. Zeker 10 minuten laten trekken. nederlands-dis

Van het ene idee komt het andere
Ik weet nu een bestemming voor 1 van de notebooks van FLOW.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015