woensdag 14 oktober 2020

En toen, punt 8...........

 

Daar staat de minister president. Hij vertelt dat hij 8 punten heeft in de strijd tegen het corona crisis. 7, 4 miljoen mensen kijken naar hem op de tv. Hij begint bij punt 1 en zal dan in volgorde van belangrijkheid alle 8 opnoemen. 

Ik hoor dat de horeca dicht gaat en verder punt voor punt de maatregelen noemen die ik de hele dag al in de media hoorde. En dan komt hij bij punt 8 en ja.....................ineens, echt........ mondkapjes verplicht. Pfff, daar ben ik echt erg blij mee. 

Wel ben ik stik nieuwsgierig hoe men nu tot dit besluit is gekomen. Twee weken geleden zie ik Rutte nog in de kamer zeggen dat hij niet echt het nut van kapjes in ziet, dat hij een dringend advies gaat geven, dat hij er geen persconferentie aan gaat besteden, maar dat hij het doet omdat de samenleving het vraagt, niet zozeer omdat hij erachter staat. 

Hoe is Rutte nu overstag gegaan? Raakte hij geïrriteerd door al het enorme gezeur die hij de godganse dag moet aanhoren van mensen die alles beter weten, vanuit alle hoeken en gaten van de samenleving? Dacht hij verdorie, ik vraag het netjes, ik vraag het beleefd, ik geloof in jullie, en jullie, alleen maar gez...? Was er iemand anders die hem op andere woorden bracht? 

Ik las een interessant artikel cnn/europe/coronavirus-asia-pacific. De verschillende wijze waarop landen reageren op het virus.

Vandaag was ik in de Jumbo en bijna iedereen had een mondkapje op

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015