zondag 13 augustus 2023

Simone de Beauvoir en een Indiase blogger.


Vandaag ben ik weer zo blij met internet. Het kan een bron van narigheid zijn, waarbij ik me afvraag waarom ik het me aandoe. Maar dan, zoals nu, vind ik een pareltje. 

Ik ben nog steeds in de ban van Simone de Beauvoir, de Franse filosofe die samen met Sartre het Existentialisme bracht. Een vriendin bracht een van haar boeken mee, de Tweede Sekse, het belangrijkste boek van de Beauvoir. Ik verdiep me in de filosofie van de Existentialisten, hier schrijf ik ook nog een blogje over. Ik zoek ook veel op over de tijd waarin zij leefden, over de mensen om hen heen, over het Parijs van hun tijd. Het lijkt bijna onuitputtelijk, dankzij internet. Steeds ontdek ik weer iets nieuws. Zo ontdekte ik vandaag dat er "ooit een boekwinkel" in Parijs was, de Hune. Het lag tegenover Cafe Les Deux Magots, waar Sartre en Simone hun boeken schreven. Ze moeten vaak in deze winkel zijn geweest, ik ga proberen daar nog wat informatie over te vinden. De boekwinkel hield onlangs op te bestaan. Ik ontdekte het op een filmpje wat ik op You Tube zag. Ik zocht verder en vond deze info. Jullie weten, ik hou van boeken en van boekwinkels. Ik hou ook van geschiedenis. Hierbij een verhaal over een boekwinkel die geschiedenis werd.

En....... ik vond dit op een Indiase site. Hoe mooi is internet.
thedelhiwalla (klik hierop),
De blogger is een toegewijde van soefi Heilige Hazrat Nizamuddin Auliya en auteur Arundhati Roy.

Since 2007, Mayank Austen Soofi has been collecting hundreds of stories taking place in Delhi, through writing and photography, for his acclaimed website The Delhi Walla. Every day, Mayank walks around the city with his camera and notebook to track down the part of extraordinary that exists in the seemingly mundane aspects of urban lives. By exploring and documenting the streets, buildings, houses, cuisines, traditions and people of Delhi, his work is also an attempt to give the megalopolis an intimate voice, and to capture the passing of time in this otherwise restlessly changing city.

Mayank is also a daily columnist for Hindustan Times newspaper, and the author of ‘Nobody Can Love You More: Life in Delhi’s Red Light District’ (published by Penguin) and the four-volume ‘The Delhi Walla’ guidebooks (HarperCollins).

Hij heeft ook een Instagram vol prachtige foto's Mayank Austen Soofi (@thedelhiwalla) • Instagram-foto's en -video's

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015