dinsdag 24 oktober 2023

Het wordt echt een beetje meer herfst en opmerkelijke zaken.


 Ik bracht de papierbak naar de straat, waar het later geleegd zou worden

Teruglopend zag ik dit, het was een beetje mistig

Dit is al echt herfst, he, zelfs een beetje winter

Onze tuin, foto vanuit het slaapkamerraam

Blaadjes, blaadjes, blaadjes

Ik kocht nog een pot winterviooltjes, ze staan nog niet op de foto

Tijdens de winter, zo'n bron van plezier

De bomen voor het huis zijn nog behoorlijk groen

Maar loop het huis uit en je ziet BLAADJES

Ik bakte speculaas brownies naar een recept wat ik het Jumbo blad vond

Zag er mooi uit, leek lekker

Een paar producten waar ik het bestaan niet van wist, dus zoeken in de winkel

Resultaat VIES

Ik moet proberen afleiding van het wereldnieuws te vinden. Ik merk dat ik fysieke klachten krijg. Het kost me moeite afstand te nemen. Ik hou van politiek, ik hou ervan de ontwikkelingen in de wereld te volgen. Wat er nu gebeurt is zoiets .........buitenproportioneels. Gewoon niet te bevatten. Mijn oplossing, om tafel gaan zitten met Israël, Amerika, Hamas, Abbas en de Hezbollah. Ophouden met "we praten niet met terroristen". Het is zoiets doms en arrogants, om dit te zeggen. Wil je tot een oplossing komen dan ga je niet met je vrienden praten, maar met je vijanden. Het gebeurde met Sinn Fein en we praatten met nazileiders om afspraken te maken aan het eind van WO II. 

Ik hoorde twee opvallende dingen. De inspanningen van Qatar. Dat is toch dat vreselijke landje wat wij beschimpten tijdens de wereldkampioenschappen voetbal? Nu hoor ik dat zij zich op het standpunt stellen met alle landen banden te willen hebben, dus Rusland en Oekraïne, Hamas en Israël en daardoor kunnen zij bemiddelaars zijn. Ik hoorde ook dat ze er geld insteken. Nooit geweten. Ik kijk veel naar Al Jazeera. Ik weet het nieuws eerder dan BBC en CNN het weergeven, opmerkelijk. Momenteel wordt de vergadering van de UN, op initiatief van Brazilië, uitgezonden. Een kort stukje door CNN, maar in zijn geheel door Al Jazeera. 

Een ander opmerkelijk nieuws voor mij is het optreden van minister president Rutte. Ik ben totaal geen fan maar hem, maar hier krijgt hij credit. Na me rot geërgerd te hebben aan de eerste reacties van de Westerse Wereldleiders vind ik zijn bezoek aan Israël en President Abbas opmerkelijk. Salem vertelde, (hij volgt ook nieuws in het Arabisch) dat er in Egypte met waardering over Rutte wordt gesproken. Rutte staat veel in telefonisch contact met president Sisi. Ik heb dat verder nergens gehoord.  

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015