woensdag 11 januari 2017

Slapeloze nachten. ""Goedmens"" en de stad wordt mooier.

Ik heb een paar slechte nachten achter de rug en een rotdag. Het heeft allemaal te maken met DWDD van 2 dagen geleden. Ik viel halverwege in het programma. Een verhitte discussie tussen Dolf Janssen en Marianne Zwagerman. Ik zal jullie het hele verhaal besparen. Misschien heb je het zelf ook gezien.

Wat vind ik er nu zo erg aan? Ik vind het erg dat mensen die denken als ik, weggezet worden als "goedmens"' een term die veelvuldig rondwaart op Twitter. Er wordt mee bedoeld dat wij onszelf erg nobel vinden maar ondertussen dingen niet willen benoemen. Het wordt met een felheid gezegd en een kracht waardoor ik bijna aan mijzelf ga twijfelen. Ondertussen vallen we van de ene hype in de andere. Was Gouda een paar jaar geleden hot item, nu hoor ik er niets meer over, ik hoor niets meer over onze kut Marokkaantjes in Amsterdam, ik hoor niet meer dat oudere allochtone vrouwen hoognodig de Nederlandse taal moeten leren. Nu is blijkbaar ter Apel hot item.

Er wordt tegenwoordig heel wat benoemd door de niet-Goedmensen onder ons. ik moet dan ook ook altijd lachen (als een boer met kiespijn) wanneer er gezegd wordt dat er niet naar hen geluisterd wordt. Ik doe de hele dag niets anders via NPO radio 1. Ik denk dat ze eigenlijk bedoelen dat er niet naar hun ideeen gehandeld wordt en laat ik daar nu net heel erg dankbaar voor zijn.

Ik maak me echter wel erg zorgen. Zo krijg ik nu al een paar dagen via Facebook ongevraagde informatie over Thierry Baudet' s Forum voor Democratie. Waarom krijg ik dit? Het verhaal is toch dat Facebook advertenties via maatwerk stuurt? Het verhaal is toch dat we allemaal in onze eigen Facebookbubbel zitten en alleen lezen waarin we geloven? Waarom krijg ik deze informatie dan?
Ik heb het nu geblokkeerd want ik wil die onzin niet. Dan kreeg ik gisteren ook nog iets van een Volk en Vaderland achtig iets waarin stond dat vluchtelingen 1000 euro krijgen, een nare foto erbij. Ik schrok. Waarom krijg ik dat? WAAROM? Ook dit geblokkeerd en aangegeven dat het nep nieuws is.

Ik lees momenteel een boek van Geert Mak. Ik zit net tot over mijn oren in WOI. Ik lees dit omdat ik dit jaar meer wil gaan begrijpen over de Europese instituties en me dit boek wel een goede basis lijkt.
Wat er toen gebeurd is, hoe mensen van allerlei landen blij een oorlog in gingen. Hoe ze na 4 jaar met miljoenen waren gedood............. Dan denk ik, laten we toch heel voorzichtig zijn met elkaar.

De foto's maakte ik van de week. Het was een druilerige dag. maar ik vond het toch gezellig in de stad. De kerstverlichting hangt er nog. Er stond overal extra groen en in de bomen hangen lichtjes.
De stad verandert en ik vind ten goede. Vroegere vervallen straten, ik herinner me nog dat ik ooit bij iemand die een woning kraakte boven in een vervallen kamer ben geweest, zijn nu hippe winkelstaatjes.

Dit is de vroegere sociale dienst. Er zat ook een restaurantje en de oude bibliotheek in. Het gebouw is opgeknapt. Nu zit er opnieuw een restaurant en 2 grote woonwinkels in.


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015