maandag 5 april 2010

Portretten van Jane Austen

Ik ben een Janeite, oftewel een Jane Austen fan. Misschien ben jij ook in Jane geinteresseerd? Bezoek dan eens het weblog wat ik over haar maak:
                             http://kleurrijkjaneausten.blogspot.com/

Iedereen die geinteresseerd is in Jane Austen kent de twee portretten van Jane, die officieel erkend zijn.Gisteren was ik op internet aan het speuren naar informatie over Jane en ontdekte een derde portret..............

Jane heeft haar vrijheid om te leven zoals zij wilde, als schrijfster, duur gekocht. Zij heeft huwelijken met goed gesitueerde mogelijke echtgenoten afgeslagen. Zij woonde met haar, ook ongehuwde, zus en haar moeder in een cottage en was voor haar bewegingsvrijheid afhankelijk van haar broers. In die tijd reisde een dame niet alleen. Haar broers leefden op veel grotere voet. Toen 1 van haar broers ziek werd heeft zij een dokter gehaald die ook de dokter was van de Prins Regent. Deze Prins Regent bleek een groot bewonderaar van Jane.
Op een dag werd zij aan het hof uitgenodigd door de bibliothecaris van de Prins Regent.
Nu is er onlangs een vriendschapsboek ontdekt wat van deze bibliothecaris zou zijn en waarin het volgende kleine portretje zit, wat hijzelf gschilderd heeft.In eerste instantie schrok ik ervan. Het is zo anders dan ik Jane in gedachten heb. Dit is een vrouw van de wereld.
Wanneer ik erover nadenk is het natuurlijk wel logisch dat zij in haar beste kleren naar het hof is gegaan.
En deze stijl werd toen elegant gevonden.
Ik begrijp dat nog niet zeker is of dit daadwerkelijk een portret van haar is. Ik blijf zoeken naar het antwoord.


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015