donderdag 25 augustus 2022

Dagenlang lees ik nu al de meest vreselijke opmerkingen.........................


 Mijn verjaardag

Ik moet allereerst even afreageren voor ik het over cadeautjes en taart heb

Het was gisteren 24-08-2022, de dag waarop er een baby'tje van 3 maanden in Nederland overleed in een opvangcentrum voor asielzoekers. Dagen waar 300, 500, 700 asielzoekers buiten slapen, de tentjes die ze kregen weggehaald. Waar vrijwilligers nu maaltijden verstrekken en zoals ik vandaag hoor Artsen zonder Grenzen naar toe gaan. Waar een minister dreigt gemeenten aan te wijzen wanneer ze vrijwillig geen woonruimte beschikbaar stellen en de daad bij het woord voert. De gemeente die hij "dwingt", een gemeente die zo trots is op z'n nabuurschap, maar alleen maar denkt nu verkrachters en dieven binnen te moeten halen. Waar zouden ze dat nu vandaan hebben? Ik kan jullie zo de bubbels aanwijzen die hier verantwoordelijk voor zijn. 

Dagenlang lees ik nu al de meest vreselijke opmerkingen over asielzoekers op Twitter. Ik ben er kotsmisselijk van, boos en vooral heel, heel erg machteloos. Ik schaam me, ik voel me rot. Hoe het zo heeft kunnen komen hoor en lees ik de hele dag. Lazen alle Nederlanders dit maar, maar nee, ik zit in een andere bubbel als degenen die smerige opmerkingen schrijven. 

De overtreffende trap bereikte minister Hoekstra. Hij staat achter het regeerakkoord maar gelooft ook dat ervan kan worden afgeweken. Dit is echt een knap staaltje werk, de man staat in twee bubbels. In gedachten steeds het woord "matennaaier", een woord dat ik voor het eerst van mijn leven als twintigjarige hoorde. Het kwam uit de mond van een leidinggevende die een collega tot de orde wilde roepen. Esther Ouwehand, haar reactie, zij verwoordde wat ik dacht. 

Weten jullie wat ik zo mis? Een krachtig standpunt van de PVDA, een visie, waar zijn ze, mijn partij, waar ik altijd op stemde en zo graag weer op zou willen stemmen? Of ze al dan niet met GroenLinks verder gaan, ik vind het prima, maar ik mis hen. 

Solidariteit, een woord uit het verleden. Een woord wat een gevoel weergeeft, een gevoel van kracht, van samen sterk. Een gevoel van niet pikken wat er gebeurt. Ik heb momenteel de indruk dat dit gevoel momenteel meer leeft bij de mensen die in een andere bubbel zitten en dat mijn bubbel het helemaal af laat weten. 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015