zondag 14 mei 2017

Wat heb ik zoal gedaan?


Museumwoning
Een vriendin van ons gaat verhuizen. Zij woonde in bovenstaand huis. Het is een heel bijzonder huis.

Veel van de originele indeling zit er nog in. Boven is het helemaal bijzonder. Trappetjes, ruimtes, nog meer ruimtes en een heuse vliering. De reden dat ze weg wil is de steile trap die je naar de eerste verdieping brengt waar haar deel van het huis is. Een raar idee dat we nu voor de laatste keer dit huis zagen. Maar.................... er bestaat een redelijke kans dat de woningstichting er een museumwoning van gaat maken. Door de stad heen zijn er al meerdere van dit soort woningen. museumwoningen

Is dat niet heel leuk wanneer dit gaat gebeuren? Dan kunnen we nog steeds gaan kijken.
Ik wil eigenlijk ook graag de andere woningen bekijken.  kom-langs

Nieuwe woning


Een van de dingen die ze zo graag wilde is een tuin
En die heeft ze nu
De wijk waarin ze gaat wonen is ook leuk

Verjaardag


Salem zijn verjaardag. Hij houdt van pioenrozen. En hij weet bijna nooit iets te verzinnen wat hij als cadeautje wil. Hij is 1 van die mensen die tevreden is met wat hij heeft. Uiteindelijk wist hij 1 ding, een wekker, en natuurlijk heeft hij die gekregen. Maar toen ik bij mijn verhuizende vriendin was zag ik iets wat mij op een idee bracht. Ik ging eens zoeken op internet en kwam het begrip "whiteboard" tegen. Hij is nu de trotse bezitter van een whiteboard. Hij vind het heel erg leuk en handig en ik ook. Salem houdt helemaal niet van zoetigheid. Maar wel van mijn eigen gemaakte taarten. Vandaar dat er een aardbeien slagroomtaart gebakken werd.

Lezen


Ik hou van de schrijfsters The Bronte Sisters. Drie zussen die in Yorkshire leefden en wonderbaarlijke romans schreven. Vrouwen die dit schreven, de wereld stond op zijn kop. Charlotte Bronte schreef Jane Eyre en toen ik een klein meisje was las ik het voor het eerst. Ik kan jullie zeggen dat Jane Eyre en Charlotte Bronte voor mij rolmodellen werden. Vrouwen die hun eigen werelden creëerden. Soms tegen de verrukking in. Maar ze lieten zich niet ontmoedigen. Ik houd een weblog bij over de zussen en verwacht dit jaar 1 miljoen bezoekers te hebben. Dat heb ik nooit verwacht toen ik ermee begon. Ik begon ermee voor mezelf. Omdat ik dingen die ik op internet over de zussen vond wilde bundelen. kleurrijkbrontesisters. H et boek Jane Eyre heb ik zelf maar het ligt in Egypte. Ik heb in Egypte aardig wat boeken liggen. Ik heb ze steeds meegenomen op mijn reizen daar naartoe. Maar hier heb ik er geen. Daarom haalde ik het boek uit de bieb. En wat denken jullie. Ik ben het weer in 1 ruk aan het uitlezen. Zo mooi.

Wandelen


Op 1 van onze wandelingen rond het huis
vonden we dit boekenkastje
Het staat er net
Ik vind dit zo' n leuk idee

Wat is het mooi buiten


Het ruikt zo lekker, zo zoet
Al die vormen en kleuren

Hier een stukje uit Jane Eyre over de maand MEI

April advanced to May: a bright serene May it was; days of blue sky, placid sunshine, and soft western or southern gales filled up its duration.

And now vegetation matured with vigour; Lowood shook loose its tresses; it became all green, all flowery; its great elm, ash, and oak skeletons were restored to majestic life; woodland plants sprang up profusely in its recesses; unnumbered varieties of moss filled its hollows, and it made a strange ground-sunshine out of the wealth of its wild primrose plants: I have seen their pale gold gleam in overshadowed spots like scatterings of the sweetest lustre. All this I enjoyed often and fully, free, unwatched, and almost alone.

De natuur is zo inspirerendIk ben begonnen met een groot schilderij
Het onderwerp is de lente
Ik heb ineens een heleboel ideeën
Nu nog even afwachten of het ook gaat lukken
Dat is altijd de vraag
Ik heb het in mijn hoofd
Maar komt het ook op papier?

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015