maandag 7 juni 2021

Wat heb ik allemaal gedaan?

George Sand, fotobewerking

De afgelopen maand ben ik druk bezig geweest met lezen over George Sand, de Franse schrijfster die in de 19-e eeuw in Parijs leefde. Ik ben altijd al geïnteresseerd in haar. Vandaar dat ik een boek over haar in mijn kast heb staan, wat ik lang geleden gekocht heb. Dit boek en een digitaal boek via de bieb ben ik aan het lezen. Ik ga er nog een blog over schrijven. En ik schilderde portretten van haar in het kader van mijn beroemde vrouwenportretten 2021

  • Dickenson
  • Simone de Beauvoir
  • Emily Bronte
  • Frida Kahlo
  • George Sand
  • Ik ben begonnen met het schilderen van Zomerkaarten
  • Morgen krijg ik mijn tweede Covid 19 vaccinatie
  • Ik wil wat meer foto's gaan maken over ons huis, voor mijn Instagram account


De tuin is een bron van vreugde


Wandelfilms op You Tube

Ik kijk nog steeds veel naar leuke wandelfilms in New York op You Tube. Er zijn een paar wandelaars die niet alleen recht voor zich uit lopen door straten als 5th Avenue, waardoor New York een stad van glas en staal lijkt. Mijn favoriet onder de nieuwe stijl filmers is youtube/walking with aliceZij kiest een wijk uit, laat de camera naar links en naar rechts gaan, gaat kerken en winkels binnen. Het lijkt echt of je zelf door de stad loopt. Wanneer ze langs een beroemd gebouw loopt schrijft ze het erbij. Zij krijgt uit de hele wereld leuke reacties. Vaak heeft ze het laatste filmpje een paar uur geleden opgenomen, De ene keer schijnt de zon, iedereen in zomerjurk of korte broek, de andere keer regent het. Allebei sfeervol. De meeste mensen dragen mondkapjes. 

Wat ik heel goed vind aan New York is de manier waarop ze de buitenterrasjes vorm geeft. Langs de straten zijn "kamertjes" verschenen, met van elkaar gescheiden eenheden, prachtig versierd met bloemen, lantaarns, slingers. Echt een lust voor het oog. 


Moeten jullie dit filmpje eens bekijken van West Village. Vanaf 3.46 zien jullie wat ik bedoel. Maar het hele filmpje bekijken is leuk. Is dit New York? Daar wil je toch wonen? 

In Londen doen ze het anders. Ik schrok van dit filmpje. Een dag later hoorde ik dat Covid-19 in Engeland is toegenomen met 66 %. Ik keek er niet van op na deze beelden gezien te hebben. Vandaag hoor ik dat het jongeren zijn die nu Covid krijgen, want de ouderen zijn ingeënt. Ik hoop dat het waar is. Niet dat ik het fijn vind dat het nu jongeren treft. Integendeel, een jonge vriendin van net 30 van mij geeft het gekregen het en is nog steeds erg moe, het is een rotziekte. Maar ik zeg "ik hoop het" dat het niet overslaat op ouderen en dat het vaccin dus inderdaad helpt. Moet je eens kijken vanaf 1.44. je weet niet wat je ziet. 


Overigens zijn er ook gedeelten waar het rustiger is en ook het soort "kamertjes" zijn als in New York.
Ik vraag me af of ze dit in Nederlandse steden ook zo doen. Ik ga het eens opzoeken.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015