donderdag 14 mei 2015

Ons bezoek aan Rotterdam.

Wij waren een paar dagen in Rotterdam. O.a  om Salem zijn verjaardag te vieren. Het nieuwe station was 1 van de gebouwen die we graag wilden zien. Als kind kwam ik vaak in Rotterdam, mijn grootouders en moeder ( voor haar huwelijk) woonden er. Ik ken het oude station goed. Het gaf een beetje een raar gevoel dat het nu weg is. Ik was er niet op uit om op voorhand het nieuwe station mooi te vinden. Maar, ik kan niet anders zeggen, het is schitterend. De hal, door de poortjes heen. Mij lukte het gelijk, Salem werd tegengehouden. Direct kwam er een man aan om ons te helpen. We hebben aardig wat Rotterdammers gesproken en iedereen was heel erg aardig. We zijn echt een beetje verliefd op de stad geworden.
 
Wat ik vooral prachtig vind is de vloer. Stenen met een werkje erin. Het  station doet rustig aan, heel vreemd wanneer je leest dat er zoveel mensen per dag binnenlopen, 110.000 reizigers per dag  rotterdamcentraal

We moesten in Utrecht overstappen. Wat heb ik een hekel aan dat station. De vreselijk drukke roltrap, overal mensen, je struikelt er bijna over. Ik word er zo chagrijnig.

Maar hier in Rotterdam, ruimte, mooie materialen, leuke winkels. De mooie hoge ontvanghal. En natuurlijk de prachtige buitenkant. Wat een idee, wat een architectuur, schitterend. Ik ben helemaal om. Ik wil in Rotterdam wonen om er vaak naar toe te kunnen gaan ;-)

 
We wandelden in het zonnetje naar ons hotel. Quartier du Port Het bleek echt een gouden greep. Het hotel was ruim, de kamer modern en van alle gemakken voorzien.  Het restaurant mooi, het eten heerlijk, vriendelijke bediening, een heerlijk ontbijt, een lekker zonnige tuin.


Na het 5 gangen menu, waar jullie hier 3 van zien, wandelden we een stuk rond het hotel. Het was ondertussen donker geworden. Hier maakten we deze foto's: 
 


 
 
 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015