woensdag 27 januari 2021

Binnen en buiten.
Ik maakte een portret van Amanda Gorman
De 22 jarige poëte die haar gedicht voordroeg tijdens de inauguratie van Joe Biden

Thuis


Vorig jaar ben ik begonnen met kransen te maken van takken die ik in de tuin vind


Een vriendin postte op Facebook sneeuwklokjes die in haar tuin opkomen
Echt? Nu al?
Ik dacht, eens even goed kijken
En ja,  EEN sneeuwklokje in onze tuin 😊


En nu ik toch goed aan het kijken was
He, de tulpen komen al op, wow


Ik vond een takje met "lente" in de tuin


En dan Buiten

Jongeren die plunderen? Ik kan het nog steeds niet geloven. Ik probeerde me in te denken wat een jongere in deze tijd is. Geboren na 2000. Wat is hun leefwereld? De hele nasleep van 9-11, de verhitte discussies over de vrijheid van meningsuiting, het idee dat schelden, beledigen ook vrijheid van meningsuiting is, jihadi's, moordpartij Fortuyn, van Gogh, BLM. Het zijn de kinderen die door hun ouders naar allerlei clubs gebracht en gehaald werden. Gekluisterd aan hun telefoontje. Maakten met hun ouders "het broekriem aantrekken" mee. 

Maar plunderen? Eerlijk gezegd ben ik stomverbaasd over het hele beeld jongere, student e.d. Hebben we tijdens de corona periode al maandenlang gehoord hoe zielig studenten zijn die niet naar de kroeg kunnen, krijgen we nu jongeren die plunderen? Het hele kroegverhaal begon me al te irriteren. Echt, je bent student en je kroeg is het voornaamste in je leven? Die kroeg, is dat de DRANK? Of is het het contact? In deze tijd, met internet, terwijl je opgegroeid bent met een telefoon in je hand? En dan heb je geen contact? 

Op Twitter volg ik iemand die in zijn account allerlei dingen laat zien die op diverse kanalen (Telegram, Tiktok, Twitter etc) rondgaan op het gebied van opruiing. Je weet niet wat je leest. Zijn het onschuldige jongeren? Dacht het niet. Wat is het belang van deze mensen? Zoek maar eens op Ronald Laken. twitter.com/ronaldlaken/ En zo lees ik tientallen types als dit. Zijn dit de mensen die achter de jongeren zitten? 

Ik probeer te begrijpen wat er gebeurd is. Zijn het zomaar, op zich lieve jongeren, die hun vrijheid kwijt zijn en boos zijn? Zitten er vast bij. Spelen de puberale hormonen op? Wow, herinner ik me goed hoe dat voelde? Natuurlijk, het speelt mee, spanning, sensatie, ik begrijp de flow die het oproept. Maar.........is dit het alleen? Af en toe hoor ik "armoede" opduiken. Nu daar geloof ik niets van. Ineens kom ik het woord Cabal tegen, een jongere spreekt het uit. 

Youri Plate van Demonstratie van het volk: "Die Jumbo, dat is een multinational, dat is Cabal."

Wat is nu toch weer Cabal? Ik zoek het op en kom in een heel andere wereld terecht. wie-is-de-cabal
Ik hoor zo vaak zeggen " we worden niet gehoord". Mijn GOD, denk ik dan, ik hoor niets anders. Maar nu ik me wat ingelezen heb op Cabal denk ik, nee dat heb ik niet gehoord, gelukkig niet. Is dit wat die inkeurige mevrouw op straat bedoelde die de jongeman met microfoon aanspraak en zei: Ik hoop dat jullie wordt aangedaan, wat ons wordt aangedaan?" Ik denk dat het tijd wordt dat het wel gehoord wordt. Dat al deze idiote theorieën eens in de openbaarheid komen. Dan kan het getoetst worden. Dan krijgen de gelovigen in deze theorieën weerwoord, kan er gediscussieerd worden, tegenargumenten worden aangedragen. Waarom gebeurt dit niet?

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015