donderdag 21 januari 2010

KULLU TAMAM ('Alles kits, oké'),

Naast het geschreven Standaard Arabisch bestaat er in de Arabische wereld een reeks van onderling sterk afwijkende plaatselijke omgangstalen of dialecten. Wie Arabisch als omgangstaal wil leren, staat voor de vraag met welk Arabisch dialect hij moet beginnen. Door het grote politieke en culturele gewicht van Egypte binnen de Arabische wereld wordt het Egyptisch Arabisch ook buiten Egypte begrepen en kan dus uitstekend als communicatiemiddel voor de buitenlander dienen.
KULLU TAMAM ('Alles kits, oké'), ontstaan en beproefd aan de Universiteit van Amsterdam, is het eerste omvangrijke, door specialisten op dit terrein geschreven Nederlandse leerboek van dit dialect.

Naar aanleiding van de ervaringen van studenten zijn in deze vierde druk een aantal verbeteringen opgenomen. Ook bevat het boek nu een sleutel op de oefeningen en is de cassette vervangen door een cd.
inleiding in de Egyptische omgangstaal
Auteur: Manfred Woidich
Paperback
348 pagina's
Uitgeverij Bulaaq
oktober 2004

Irritant.

Er is iets irritants met de computer aan de hand. Alles loopt steeds vast. Ik heb er al software afgegooid, wat ik met Skype en de webcam mee erop zette, MSN of MSM en wat zich steeds opdrong. ik heb de virusscanner er overheen gegooid, cookies verwijderd, systeemherstel gedaan (hoefde niet, want er is niets veranderd kreeg ik als antwoord) en toch loopt alles vast. Nu krijg ik mijn afbeeldingen weer niet.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015