zaterdag 11 februari 2023

Mijn boekenproject 2023.

 


Mijn boekenproject loopt ineens als een trein. Omdat het lezen vorig jaar zoveel moeite kostte werd mijn voornemen voor dit jaar 24 romans te lezen en het mogen ook feel-good boeken zijn. 

In totaal heb ik er nu al 4 gelezen, ben aan de 5-e en 6-e begonnen en........ heb ik anderhalve biografie uit. Hoe kan dit nu ineens?

  • Toen ik uitrekende dat ik om aan de 24 boeken te komen ik 30 bladzijden per dag moet lezen, dacht ik, dat moet toch kunnen. 
  • Alles is in een stroomversnelling gekomen toen ik op internet Rozetje ontdekte. Vlakbij ons huis is blijkbaar een dependance waar ik boeken kan ophalen die ik vooraf reserveer. Ik kan ze er ook weer terugbrengen. Ik reserveerde vorige week 3 boeken, vanmiddag kreeg ik een e-mail, ze liggen klaar!!!! Spannend. Ik weet ondertussen waar ik moet zijn om ze op te halen. Op vrijdag kan ik er niet terecht dus nu gaan we er maandag naar toe. 
  • Omdat de gereserveerde boeken minder snel gingen als ik hoopte probeerde ik een e-boek via bibliotheek en van het een kwam het ander, ik heb er nu 10 aangevraagd en 2 uit.
Ik begon met de vrijdagavond vriendinnen club, een boek wat ik zelf heb. Ik heb het al meerdere keren gelezen en vind het een heerlijk boek. Ik ontdekte nu dat er nog twee vervolgboeken zijn verschenen. Jammer genoeg niet via de bieb. Hier kun je lezen wat ik ervan vind -

ER GROEIT EEN BOOM IN BROOKLYNIk las onlangs het magnifieke boek "Boekenwinkel in de bergen", K L E U R R I J K: Boekenproject 2022 (gerikleurrijk.blogspot.com) De schrijfster eindigt elk hoofdstuk met boeken die ze verkocht. Heel leuk, want zo leerde ik er veel titels bij. Er werd meerdere malen gevraagd naar het boek "Er groeit een boom in Brooklyn". Laat ik dit boek nu zelf hebben en nooit gelezen hebben. Dit boek heb ik al heel lang. Al gekocht in de tijd dat ik nog bij mijn ouders woonde. Mijn moeder en ik waren lid van de NBC, de Nederlandse Boekenclub" en dit is 1 van hun uitgaves. Soms zie ik op de tv een boekenkast van iemand en dan denk, o kijk, de NBC. 


Ik ben bezig op internet iets over de schrijfster te vinden en KOM DAN DIT TEGEN
Zien jullie de prijs?

En kijk eens wat ik heb
Ik kan rijk worden. Ik heb een serie boeken van de NBC ;-)


Betty Smith - Wikipedia, hier kun je iets lezen over de schrijfster

Ik was benieuwd naar haar. Hoe kwam zij er toe dit boek te schrijven? Nu ik over haar leven lees is het  duidelijk. Ze vertelt over haar eigen leven. 

Het is een boek wat je bij de lurven pakt. Het verhaal van immigranten in New York, in Brooklyn, arme Ieren. Tijdens mijn zoektocht naar informatie over New York n.a.v. de "wandelingen" die ik door de stad maak via You Tube las ik erover. Nu is New York een glanzende, rijk ogende stad. Maar nog niet zo lang geleden was het anders. Hippe buurten van nu waren enkele tientallen jaren geleden arme buurten waar immigranten woonden. In het boek wordt het verhaal van de families Nolan en Rommely vertelt. Hoofdpersoon is de kleine Francie, zij houdt van lezen en schrijven en noteert wat zij ziet. Het is een opmerkzaam, ontvankelijk kind. Naast haar is 1 van de liefste en sterke karakters moeder Katie. Zij is poetsvrouw, ze werkt in diverse huizenblokken. Haar echtgenoot is de mooie, muzikale Johnny, hij zingt de prachtigste Ierse liedjes, af en toe werkt hij, zit vaak in de kroeg. Francie heeft een jonger broertje en nog later krijgt zij er een zusje bij. Moeder is de spil, zij zorgt ervoor dat de kinderen naar school en naar een bibliotheek kunnen. Ooit kreeg zij het advies lees elke dag een stuk uit de Bijbel en uit Shakespeare voor. Haar zusje weet aan deze boeken te komen en ze doet het, elke dag een stukje. Haar doel is, mijn kinderen gaan later naar de universiteit. Francie houdt van leren en krijgt het voor elkaar. Maar voordat ze kan studeren helpen de kinderen hun moeder met het poetsen en heeft ze heel veel baantjes. 

Ik ben eventjes teruggekeerd in een tijd die voorbij is. Is dat zo? Is een dergelijke tijd voorbij? Ik denk  aan de immigrantenfamilies die nu in ons land wonen.  Hoe vaak hoor ik niet dat hun dochters het zo goed doen op een universiteit. Het is een universeel, ontroerend verhaal.

E-BOOKS

Bestemming Parijs - Mirjam Mieserius
Het leest als een trein, het verzette mijn gedachtes, eventjes ergens anders. Meeleven met 3 jonge vrouwen, allemaal met hun problemen, met hun baan, hun moeder, hun vader of hun vriendje. Lizzy, de leven heeft in haar hoofd gezet dat ze een muze van een schilder wil worden. Cloe wil alle plekken bezoeken waar Hemingway geweest is, haar lastige moeder ontlopen en asjeblieft ver weg van haar saaie verloofde, Sofia, die een restaurantje runt in Parijs. Ze ontmoeten elkaar en storten hun hart bij elkaar uit. 

De schrijfster heeft een leuke website  Over mij - Mirjam Mieserius. je kunt haar blog over Parijs en "schrijven" erop vinden. Ik ontdek dat zij een leuk contact onderhoudt met haar lezers. 

Een Zomer in Venetie - Nicky Pellegrino

Jonge vrouw met Italiaanse voorouders ontvlucht haar thuissituatie. Man wil scheiden, haar restaurant krijgt een heel slechte recensie. Haar zus, die rijk is geeft haar een reis naar Venetië. Ze krijgt hier een lokale vriendin, een oudere dame, een kleurrijk type met een verleden. Ze ontmoet ook een man die haar de tango wil leren. Ze is stijf en harkerig, maar na niet al te lange tijd kan ze het heel redelijk. Wordt ze verliefd. Is deze man echt zoals ze denkt dat hij is? Uiteindelijk keert ze terug naar huis. Maar neemt man en dochter mee terug naar Italië. 

Ebooks......leuk, ongecompliceerd, feelgood? 
Het laatste tot op zekere hoogte
Volgende keer zoek ik naar iets andere boeken
Ik haal maandag een boek op waar ik veel lovends over hoor
Het eerste deel van de Zeven Zussen
 Ik ben benieuwd

          Boekenproject 2023
         De Vrijdagavond Vriendinnen Club - Kate Jacobs
         Er groeit een boom in Brooklyn - Betty Smith
         Bestemming Parijs - Mirjam Mieserius  
         Een Zomer in Venetië - Nicky Pellegrino

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015