dinsdag 28 juli 2015

De laatste opdracht van ""Ik blog de zomer door"". Ik mag werken in een Europese stad. Waar wil ik heen? Wat wil ik leren?

De vierde en laatste blogopdracht VIA Met-k.com/ik-blog-de-zomer-door 
Ik heb het als leuk ervaren
Het is inspirerend om een blogopdracht te krijgen
Iets om over te bloggen waar ikzelf niet aan dacht
Wanneer ik de kans kreeg zou ik me geen moment bedenken en direct naar Haworth gaan. De stad in het midden van Engeland, dichtbij Manchester, waar in The Bronte Parsonage, wat nu een museum is, de Bronte Sisters leefden. Charlotte die Jane Eyre schreef, Emily Wuthering Heights en Anne Agnes Grey.

Vanaf dat ik een teener was en Jane Eyre las ben ik een bewonderaar en heb van alles over hen verzameld. Ik ben ook twee keer op bezoek geweest in hun huis en heb de omgeving verkend. Toen internet kwam kreeg ik ook nog eens de kans een weblog over hen te beginnen. Bronte Sisters  In eerste instantie om voor mezelf kennis te bundelen. Maar tot mijn plezier leerde ik zo ook Bronte liefhebbers kennen.

Hoe heerlijk zou het zijn om in dit huis stage te lopen. Ik weet al wat mijn leerdoel zou zijn. Ik zou zo graag een reisgids maken. Als voorbeeld heb ik de Dominicus reisgids die de Nederlandse Karin Quint maakte met betrekking tot Jane Austen. jane Austen reisgids Deze reisgids staat zo boordevol informatie, is overzichtelijk, heeft mooie foto's, ook al ga je niet op reis, het is toch heel leuk om te lezen.

Ik zou in het Parsonage Museum kennis kunnen maken met deskundigen. Ik zou in het archief van het museum kunnen grasduinen. Ik zou er buiten openingstijden kunnen rondlopen en de sfeer proeven. De toeristen weg en het huis leeg. Ik zou informatie verzamelen en bundelen. Maar ik zou ook reizen. Naar Manchester waar Elizabeth Gaskell woonde, de vriendin en biografe van Charlotte Bronte. Naar Londen, Schotland en het Lake District om plekken te bezoeken waar Charlotte was. Maar ook naar Ierland, waar Patrick Bronte, hun vader vandaan kwam en waar Charlotte samen met haar echtgenoot naar toe reisde tijdens hun huwelijksreis. En naar Brussel waar Emily en Charlotte studeerden. Ik zou de Engelse huizen bezoeken waar de Brontes als gouvernantes werkten. En weer terugkeren naar Haworth om alles te verwerken.

Jullie zien genoeg informatie voor een reisgids.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015