woensdag 8 november 2023

Thuis, de dagen ................veel het nieuws volgen en proberen wat afleiding te krijgen.

Ik ben begonnen met het schilderen van kerstkaarten

Ik kijk nog steeds naar de beelden op de tv en zie de grote ellende in Gaza. Ik ben geschokt, door "onze" wereld, onze leiders. Ik hoorde een Israëlische militair tegen Westerse leiders zeggen zeggen dat "wij" hetzelfde hebben gedaan in Irak en Syrië en nu willen "wij" hen aanklagen? Ik hoorde een Israëlische militair, een minister en een ex hoofd van de Mossad zeggen:

  • Een nucleaire bom kan ingezet worden
  • Denk jullie eens in, straks is heel dit land van ons, geen Palestijnen meer, Israël from sea to sea
  • Waarom sturen we de Palestijnen niet naar Canada? 

Ondertussen gaat hier het leven gewoon door. De verkiezingen. Ik kan er niet naar kijken. Zo triviaal allemaal. Ik heb geen zin in onze politici. Ik ben nog steeds te ontdaan over de primaire reactie van de partij waar ik op wilde stemmen, Groen Links-PvdA, zowel Timmermans als Klaver tweetten: "Israël heeft het recht zich te verdedigen". Ik tweette terug:" Echt, is dit het enige wat jullie kunnen zeggen?" Later hing Timmermans wel de grote staatsman uit met een visie voor de Palestijnen. Achter de feiten aanlopen denk ik dan. Ik weet op wie ik ga stemmen. Een kleinere partij die wel vragen stelde bij de Nederlandse houding, o.a. in de United Nations. 

Omdat ik naar Al Jazeera kijk zie ik zoveel meer dan de Westerse media laten zien. Ik vind het verschil schokkend. Op CNN zag ik het vlammende betoog van Koningin Rania van Jordanië, wat een vrouw, een vrouw met meer kracht dan alle Westerse politici bij elkaar. Ze maakte gehakt van Christiane Amanpour en Becky Anderson. Ik zie de mensenmassa's op de hele wereld die protesteren tegen de oorlog. Ik zie dat er een volk wordt mishandeld en de Westerse leiders laten het toe. Er is letterlijk geen macht die het voor hen opneemt. En Israël, het land, waar mensen wonen, die zelf zoveel ellende te verduren kregen in Europa, is nu dader. 

Ik ben nog steeds niet bijgekomen dat Netanyahu "NEE" zegt tegen de USA. Voorstel een "ceasefire", Nee, zegt hij. Ik dacht in mijn naïviteit dat de USA, om zo te zeggen "de sterkste' is. Degene die bepaalt wat er in ons deel van de wereld gebeurt. Nee, zegt Netanyahu, dat doe ik niet....... wat zegt dit over de positie van de USA in de wereld? Ik vind het schokkend.

Deze '"oorlog" heeft veel invloed op mijn leven momenteel. Ik probeer wat afleiding te zoeken, wat te lezen. Mijn liefde voor Simone de Beauvoir is ineens totaal verdwenen, haar boeken teruggezet op de planken. Wel las ik twee andere, luchtiger boeken en haalde twee mooie boeken bij Rozetje. Ik ben momenteel bezig met het schilderen van kerstkaarten. Het geeft me wat afleiding. En ik bak veel.

Ik wandel wat en ben verbaasd zo weinig "herfst" aan te treffen. Ik dacht dat het kwam omdat er weinig zon is, ik zie geen mooie herfstkleuren, hier en daar een beetje. Maar gisteren scheen de zon, veel bomen tegen kaal aan. De twee bomen dicht bij het huis, die altijd schitterende kleuren hebben, zijn kaal. De boom voor het huis, ik verheugde me zo op de mooie gele kleur, heeft alleen verdroogde blaadjes. 

Moeten jullie dit lezen. Wat staat ons nog te wachten?  Hoe gaat de Westerse wereld zich ontwikkelen?Noch Trump, noch Biden in november 2024? | Frans Verhagen, Amerika kenner (meiguo.nl) 

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015