zondag 23 mei 2021

Via internet kopen en een besparing van 36 euro.


"Buy local" zegt de "bubble" waar ik toe behoor en hoe zeer vind ik dat men gelijk heeft. Voel ik me dan nu schuldig dat wij het afgelopen jaar veel via Bol.com gekocht hebben?

In de loop der tijd kochten wij spullen via Bol.com maar meestal kochten we in een winkel. Dat vond ik tot Corona begon doodnormaal. Maar........ wij namen de adviezen serieus en bleven thuis. Behalve die ene keer dat ik de bibliotheek boeken terug bracht ben ik niet meer in de stad geweest. Wij begonnen meer bij Bol.com te kopen. En ik maakte een ontdekking.

Langzaam begon bij mij het begrip door te dringen dat Bol. com niet 1 groot magazijn is. Nee, het bestaat uit allerlei verkooppunten over het land die via hen goederen leveren. In mijn onwetendheid probeerde ik bestellingen te bundelen zodat de chauffeur in 1 keer alles mee kon nemen. Leek mij logisch en beter voor het milieu, minder reisbewegingen.

Jullie zien hier aquarelverf besteld bij Bol. com. 

Mijn blauw is op. Normaal ga ik naar Gestaecker (vroegere Peter van Ginkel) of Pipoos, maar ik kan daar nu niet heen. Dus alles op 1 dag besteld bij Bol.com. Met pijn in mijn hart want zulke kleine spulletjes, die ik zo gemakkelijk zou kunnen halen, laten brengen door een chauffeur? 

Wat denken jullie, over 2 dagen verdeeld zijn  er 4 verschillende chauffeurs langs geweest, 4 verschillende verkooppunten, de een nog mooier verpakt dan de andere. Zijn jullie net zo perplex als ik? (Ik ben overigens hartstikke blij dat ik het allemaal weer heb). Hier kunnen jullie lezen hoe dat partnerschap via Bol.com. gaat: partnerplatform.bol.com/nl/partner-worden/

Zien jullie de kaarten en enveloppen die ik tegelijkertijd met de verf bestelde?

Jarenlang schilder ik op kaarten. Ik kocht ze indertijd bij Pipoos tot ze daar niet meer verkocht werden. Ik ontdekte dat ik ze direct kon kopen bij Papicolor. 50 enveloppen en 50 kaarten prijs ongeveer 53 euro. Van de week zocht ik hun internet site op en wilde mijn account openen, maar dat ging niet, wat vreemd. Ik ontdek dat ik ook zonder account kan bestellen, maar het bedrag is 65 euro, er worden verzendkosten en BTW bij opgeteld. Wat is dit nu? Ik schrik van dit hoge bedrag. Wat blijkt, Papicolor is de marktsector opgegaan, wil gaan leveren aan grote bedrijven. Via "een knopje" kan ik op bestellen voor een particulier komen en zie ik het mij bekende bedrag.

Ik denk, laat ik eens kijken of er ergens anders ook kaarten worden aangeboden. De eerste kaarten die ik op Google zie verschijnen gaan via Bol Com, merk Crea Time. Dezelfde maat, 15 cm. bij 15 cm, dezelfde kleur, 36 euro goedkoper, WOW. Even met mijn man overlegd. We besluiten, laat ik het eens proberen. Ik bestel ze.


Ik krijg kaarten en enveloppen die mooi van kleurzijn, mijn favoriete maat hebben en helemaal glad zijn. Daardoor lijken ze iets dunner. Zien jullie het verschil? Nu heb ik me weleens geërgerd aan die structuur. Dus dat het zo glad is vind ik eigenlijk wel mooi. Ik las bij de reviews die mensen schreven dat je de kaarten goed voor aquarel kunt gebruiken, ze bollen niet. Dat moet ik gelijk uitproberen, want dit is een ergernis. Dat gebeurt bij de kaarten van Papicolor wel. Ik moet ze altijd onder een dikke stapel boeken leggen en dan bobbelt het nog een beetje, ook heb ik ze wel gestreken!!!!

Ik probeer het uit en tot mijn verrassing bobbelt het totaal NIET!

Ik ben perplex

Ik ga nu natuurlijk verder kijken of het blijft bevallen

Maar anders kan ik me voortaal 36 euro per keer besparen


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015