donderdag 6 juli 2017

Throwback Thursday. "Computeren" en een tandje minder.


Mijn eerste computer thuis kreeg ik in 1998
Ik kreeg hem via kantoor, een Dell computer. Met een dikke buik en een grijze kleur. Ik vond het toch leuk. Ik kon tekstverwerken. Foto's bewerken, klein maken, groot maken. Ik kocht programma's waarmee ik alles mooi kon maken. Uren was ik er mee bezig. Salem was toen voor een maandje naar Egypte en met de post stuurde ik alles wat ik maakte naar hem op. Internet en email was er nog niet.

Een jonge collega zei tegen mij: "Je moet op Hyves". Geen idee wat dat is. Het leek me ook niet leuk. Maar toen ik mijn eerste foto's uploadde, wat een plezier. Ik was verkocht. Alleen was mijn computer verouderd. Thuis lukte dit niet. Op kantoor wel. Het moet toen al gauw 2006 zijn geweest.

Er kwam een nieuwe computer met een dun scherm. En toen Salem en ik samen naar Egypte gingen kon ik niet meer zonder en namen we een laptop mee. Ik heb ondertussen de 4-e laptop en ben verslaafd.


Een tandje minder
Ik zit heel, heel veel achter mijn laptop en sinds een jaar ook op mijn mobiel. Ik beleef er plezier aan. Maar vaak ook ontwaak ik uit een.......tsja, uit wat? Een droomwereld, een Flow, een diepe put? Soms voel ik me heerlijk. Soms voel ik me rot.

Ik blog en heb hier veel plezier van. Het maken van foto's, het bewerken ervan, het schrijven, het kost veel tijd. Maar die tijd heb ik er graag voor over. Ik stop ook tijd in het lezen van andere blogs. Ik heb vooral plezier wanneer ze me stimuleren, met een leuk idee, een mooie foto.

Ik zit op Facebook, Twitter, Pinterest. Tumbl-r, Instagram, Etsy. Allemaal leuk. Ik krijg er inspiratie van en ik voel me verbonden met de wereld en allerlei interessante mensen die ik op deze manier ontmoet van over de hele wereld. Eerder kon ik op Facebook groepen maken. Wilde ik me lekker voelen dan keek ik op de groep kunst of boeken oid. Dit bestaat niet meer. Ik moet nu echt overal doorheen scrawlen en zie maar de helft van datgene wat ik echt leuk vind. Ik word er moe van. Bij Twitter kan ik wel groepen aanmaken en dat gaat prima. Ik vind daarom Twitter leuker dan Facebook.

Idee
Ik kreeg een idee. En ik begin er vandaag mee. Ik ga het een week lang proberen. 's Avonds 1 uur achter de laptop, 1 uur iets anders doen. Eens kijken hoe het voelt. Gisteren heb ik al geoefend. Ik deed iets wat ik anders alleen bedacht zou hebben. Maar nu deed ik het ook echt. Laptop uit en beginnen. 

Ik kocht toch een mooi nieuw mandje?
Maar wat stop ik erin, dat is de vraag. Ik dacht aan de kettingen die ik ooit haakte. Haakte? ja. een collega kwam altijd met de leukste kettingen op kantoor. Ze kocht ze op de kunstmarkt. Ze waren gehaakt. Ik dacht ga ik ook proberen. Ik droeg ze vaak als armband. Om mijn pols wikkelen, ik vond ze prachtig. Maar de laatste tijd hangen ze aan een spijker als een kluwen verward. Gisteren haalde ik ze uit elkaar. En dacht terug aan die leuke collega.Het was echt leuk om te doen
En het gaf voldoening
Over een week vertel ik jullie mijn ervaringen
met mijn uren op en uren af ;-)

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015