zondag 8 november 2009

Wat een prachtige herfstdag!!!!!!

Wat een prachtige herfstdag!!
Een dorpje, ganzen
en een 250 jarige plataan, die ik nog nooit zo mooi zag.
 


 
 

mijn weblogs

Op dit moment beleef ik heel veel plezier aan het maken van weblogs.
Ik kan niet wachten tot ik weer achter mijn PC kan gaan zitten. Ik leer heel veel over het maken van blogs en allerlei tools. Ik zoek net zo lang tot ik begrijp hoe anderen aan de prachtige effecten op hun weblog komen.

http://kleurrijkjaneausten.blogspot.com/

http://kleurrijkbrontesisters.blogspot.com//

http://kleurrijkhortense.blogspot.com///

Zolang als ik me kan herinneren lees ik boeken. Als klein meisje had ik al heel snel alles gelezen wat er voor mijn leeftijd in de bibliotheek was. Mijn moeder ging met mij mee en vroeg of ik ook geen boeken voor oudere kinderen mocht lezen.
Dat mocht.

Ik ben gek op geschiedenis. Ik voel geschiedenis. Dit klinkt gek, is het misschien ook, maar ik heb altijd het idee gehad dat de realiteit uit lagen bestaat, dat het lijkt of iets voorbij is, maar in werkelijkheid is alles er nog.
Ik vind vooral de geschiedenis van vrouwen interessant. Vrouwen hebben zo moeten opboksen tegen patriarchale ideeen. Hoe ontworstelden vrouwen zich aan dit lot?

Jane Austen kwam terug op haar ja woord aan een rijke man, die haar en haar moeder en zus had kunnen "redden" van geldzorgen. Ze kwam erop terug omdat ze voor zichzelf koos, voor haar schrijverschap.
The Bronte Sisters groeiden kort nadat Jane overleed op, de maatschappij was veranderd. Wat ik fascinerend vind is wat er dan veranderd is en waarom? Waarom zijn mensen anders gaan denken? Waarom vindt Charlotte Bronte de boeken van Jane Austen onbezield? Zo'n korte tijdspanne ertussen en toch zo anders.
Hortense de Beauharnis, de kunstzinnige, gevoelige dochter van Napoleon en Josephine de Beauharnais. Ze wilde componeren, maar moest Koningin van Holland worden. De tijd waarin zij leefde, de overgang van Franse revolutie naar keizerschap is zo fascinerend.

Het duizelt me wanneer ik boeken lees, zoveel namen, zoveel gebeurtenissen.
Met mijn weblogs kan ik hier orde in brengen. Kan ik zaken voor mezelf en misschien ook wel voor anderen verduidelijken.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015