maandag 12 februari 2018

Vergeten schilderijtjes, tulpen, hagelstenen en een blauwe lucht.


De afgelopen week ben ik bezig geweest om mijn atelier te herstructureren en dingen weg te gooien. Aanleiding was dat in onze gemeente nu het omgekeerd afvalverwerken van kracht gaat. Het was afgelopen woensdag de laatste dag dat we restafval buiten konden zetten. Vanaf nu moeten we het naar containers brengen. Ik ben het huis rondgegaan en vooral mijn werkkamer om te zien of ik dingen weg kon doen.

Mooie bijkomstigheid is dat ik weer eens zie wat we eigenlijk hebben. Zo kwam ik bovenstaande kaarten tegen. Ik was ze vergeten. De twee kaarten aan de buitenkant maakte ik, de middelste Salem. Ze zijn van onze beginperiode. We moeten ze voor 1996 gemaakt hebben. Ze zijn nog met plakkaatverf geschilderd. Ik vind ze zo mooi, dat ze nu een plekje in de boekenkast hebben gekregen.

Door het hele huis staan tulpen. Ik kreeg ze van de Jumbo. Maar als ik ze niet gekregen had, had ik ze zelf gekocht. Ze maken me blij. Ik heb erg mijn best gedaan de winter te waarderen. Maar ik moest mezelf vertellen dat ik er dit jaar veel moeite mee heb. Het is niet zo dat ik zou willen dat de lente nu begint. Want dan is het ook weer zo voorbij. Het is leuker me te verheugen.


Positief is dat de dagen weer gaan lengen.
In de tuin staan al volop krokussen
Vorig jaar waren ze er in maart


Ik ben altijd wel bezig met fotograferen
De foto´s die ik op mijn laptop zet zag ik ook altijd op mijn smartphone
Met de nieuwe laptop gebeurt dit ineens niet meer
Geen idee waarom niet
Ik heb het al opgezocht
Maar nog geen antwoord gevonden

Deze scarabees namen wij mee van onze reizen uit Egypte
Het doosje eronder beschilderde ik o.a. met een bij


Gisteren, dikke hagel stenen


En daarna weer een blauwe lucht
nu ja, blauw.......


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015