vrijdag 4 december 2020

Uğurversity.

 Ik wil eens even een grote pluim geven aan Emine Uğur en haar Twitter account twitter/overlistener 

Zij maakt van Twitter een prachtig medium. Ik weet niet meer hoe ik haar heb leren kennen. Ik denk dat ik iets las wat iemand geretweet had. Ik heb zoveel mooie, ontroerende, indrukwekkende, interessante verhalen gelezen van haar hand. Verhalen? Op Twitter? Dat kan toch niet? Op Twitter heb je toch maar een beperkt aantal woorden? Ja, dat klopt, maar je kunt ook een draadje maken, een thread. Een draadje op Twitter is een reeks gekoppelde Tweets van één persoon. Met een collectie kan je extra context bieden, een update geven of een uitgebreid punt maken door meerdere Tweets aan elkaar te koppelen.

Deze week deed ze iets waardoor haar account wat mij betreft op een hoger level werd geheven. Zij stelde de volgende vraag:

1/ Wat is een onderwerp dat jullie interessant vinden of dat jullie na aan het hart ligt maar waar jullie te weinig over weten om er echt over mee te kunnen praten? Bij mij is dat stikstofbeleid. Ik kan het tot op zekere hoogte volgen, maar daarna wordt het te technisch. 2/ Zou leuk zijn als we elkaar kunnen helpen door betrouwbare sites of twitteraars aan te reiken die op toegankelijke wijze dingen vertellen of uitleggen :) Mensen gaven accounts door van mensen die deskundig zijn op dit gebied.

twitter/raoulbeunen - LvdStLukasvanderStorm - frantecol - j_vollenbroek 

Ik volg deze deskundigen nu ondertussen ook

Rose_Mentink regeerde met de opmerking

Leuk deze Uğurversity op Twitter

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015