woensdag 31 januari 2024

Gebeurt dit echt.......???????

 • Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag ziet voldoende reden om de aanklacht die Zuid Afrika indiende, nl. dat wij als wereld, de plicht hebben te signaleren, wanneer er in een land dingen gebeuren die op genocide, volkerenmoord, lijken. 
 • Israël krijgt de opdracht veel meer te doen om de humanitaire positie van de Palestijnen te vergroten en het Hof gaat de aanklacht verder uitzoeken.
 • Een dag later in Israël een conferentie van settlers. Honderden mensen dansen en joelen en spreken elkaar toe, met de belofte dat het niet lang meer duurt of Gaza is van hem en kan bebouwd worden.
 • Israël zegt dat het bewijzen heeft dat medewerkers van de UNRWA meegedaan hebben aan de Hamas attaque op Israël. De USA, Canada, Australia, Engeland, Duitsland, Italië, Nederland, Zwitserland, Finland, Estonia, Japan, Oostenrijk en Roemenië, zeggen voorlopig de financiering op. De UN ontslaat de mensen om wie het gaat en stellen een onderzoek in.
 • Sigrid Kaag kan nu niet het werk doen waar ze voor aangesteld is, maar moet zich in bochten wringen. ‘No substitute’ for UNRWA’s lifesaving work in Gaza: Senior Humanitarian Coordinator
Wat bezielt het Westen? 
Wat bezielt onze Westerse leiders?
 Wat bezielt Rutte?

IS DIT WAAR?
 • Ambtenaren-en-diplomaten-trekken-aan-bel-om-schendingen-israel-rutte-wil-vriendjes-blijven-met-vs. Demissionair premier Mark Rutte probeerde onwelgevallige informatie over mogelijke schendingen van het humanitair oorlogsrecht door Israël onder het tapijt te vegen. Dat blijkt uit een brief van een twintigtal anonieme ambtenaren en diplomaten, in handen van NRC. In die brief schrijven ze dat bij de Directie Juridische Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken een verzoek binnenkwam vanuit het ministerie van Algemene Zaken met de vraag: ‘Wat kunnen we zeggen zodat het lijkt alsof Israël geen oorlogsmisdaden begaat?’ Ministerie boos over brief anonieme ambtenaren bij rechtszaak | RTL Nieuws
 • Ook binnen het demissionaire kabinet leidt Ruttes lijn tot frictie, zo stellen de ambtenaren in hun brief. Zo zou minister Bruins Slot afgelopen december vóór een tweede, sterk afgezwakte VN-resolutie hebben willen stemmen, die opriep tot „het creëren van de voorwaarden voor een langdurige beëindiging van de vijandelijkheden”. Bruins Slot stuitte op een ‘njet’ van Rutte – minuten voor de stemming in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.
 • Ik hoor vandaag op het NOS nieuws dat er 2 Amerikaanse universiteiten zijn die aan de hand van satelliet foto's hebben kunnen vaststellen dat de helft van alle gebouwen in Gaza platgebombardeerd zijn. Woningen, winkels, werkplaatsen, begraafplaatsen, kerken, moskeeën, archieven, universiteiten, een hele cultuur weggevaagd.
 • Ik hoor ook, het regent in Gaza. Daar zitten dan anderhalf miljoen mensen in hun tentjes, die vollopen met regenwater. En wij.................. wat doen wij.......................
 • Op de BBC zie ik en we worden gewaarschuwd dat het erge beelden zijn, 10.000 kinderen zijn alleen, geen ouders meer. 
Is dit de tijd om uit te zoeken of er een aantal mensen binnen de UNWRA zitten die fout waren?

Gebeurt dit echt, een genocide in de tijd dat wij leven? 
Nee.......... niet iets wat vroeger gebeurde
Nee......... het gebeurt nu..... En we doen NIETS.........
Of erger nog, we werken er aan mee.......
 • In Den Haag gonst het van de geruchten dat Rutte de baas van de NAVO, de machtigste militaire organisatie ter wereld, gaat worden.
 • Zullen we dit straks horen? Rutte, de opvolger van Stoltenberg? Is dit de clou van het vreemde Nederlandse beleid?  Een dank je wel voor bewezen diensten?

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015