donderdag 28 september 2017

Ons bezoek aan het Coda Museum in Apeldoorn.


Kunstenaar Couzijn van Leeuwen

Dit is allemaal van papier gemaakt
Alles, de kast, alles in de kast
Het formaat is net zo groot als een echte kast.
Geloven jullie dat?Hier een detail


Ik hou veel van papier
Ik schilder erop
Ik kijk vaak bij papierwinkels
Papier in de zin van vellen papier
Maar ook notebooks en andere papierwaren

Maar het mooist vind ik papierkunst
Salem en ik gingen nu voor de tweede keer 
naar het Coda Museum in Apeldoorn
Elk jaar exposeren hier papier kunstenaars uit de hele wereld
En het was opnieuw een belevenis


Het CODA Museum presenteert CODA Paper Art 2017, een tentoonstelling die – zowel letterlijk als figuurlijk – alle ruimte biedt aan de installaties, ruimtelijke werken en sieraden van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars die zich met hun werk op papier en karton richten.

Papier kunstenaars


Van dichtbij bekeken raak je verwonderd door de eindeloze bewerking van het papier en de vele details die Wen-Hsuan Liu met grote precisie heeft aangebracht.

Kumi Yamashita (1968, Japan) maakte voor CODA Paper Art 2017 een nieuwe versie van haar bijzondere wandinstallatie Origami. Dit werk bestaat enkel uit gekreukelde origamivellen en een lichtbron die garant staat voor de gezichtsschaduwen op de wand. Een simpel vel papier symboliseert volgens Yamashita de essentie van wie wij zijn. Met dat vel papier zijn oneindig veel vormen te maken, zoals ook de mens voorkomt in vele gedaanten en verschijningen. Uitgevouwen is het vel weer een gewoon, plat vel papier, net zoals wij mensen in essentie een gemeenschappelijke vorm en eenzelfde oorsprong kennen


Zij scheurt repen papier uit mode-en woonmagazines en maakt hier vormen vanDe thematiek van Refugees en Uncertain routes ligt Londoño na aan het hart vanwege het feit dat zij zelf lange tijd immigrant is geweest. Londoño: ”Met mijn werk onderzoek ik thema’s als immigratie, communicatie en sociale uitsluiting waarbij de gesprekken met immigranten maar ook met gevangenen of slachtoffers van ontvoering de basis vormen. Papier is de ‘verf’ waarmee ik de verhalen vertel.”

Diverse andere kunstenaarsHet is zo'n leuk, licht, kleurrijk, modern museum

Hier kun je wat eten en drinken


En dat deden we natuurlijk ook


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015