dinsdag 23 juni 2020

Terugblik. Corona maatregelen steeds meer versoepeld. En een wandeling.En nu is het zomer 2020. Ik denk terug aan de lente. Een anders dan andere lente. De lente zag ik vanuit huis. De tuin, de bomen rond ons huis. Was het erg, nee, totaal niet. Het was ook nu weer ontroerend om het zachte, jonge groen te zien opkomen. De blaadjes die zich ontvouwden en nu,  midden juni is alles vol kleur. 

Corona, Covid-19 kwam ons leven in en bracht veel verwarring. Wat eerst duidelijk was, #stayhome #staysafe werd al vrij snel de anderhalve meter economie en het gevecht van wat wel en niet kan. Zoveel ondernemers die aan de slag gingen met innovatieve oplossingen en daardoor weer open konden gaan. En zoveel groepen die zich achter gesteld voelden en dat luidkeels lieten weten.

En wij, the people? We bleven thuis, werkten thuis, hamsterden toiletpapier en pijnstillers, reden al vrij snel achter elkaar op fietsen door natuur gebieden, wandelden wat af, kochten bouwmarkten leeg, lazen boeken die we via internet bestelden, klapten voor de mensen in de zorg.

We zijn  actief in protest bewegingen. Het begon met Black Live Matters in Amsterdam. Er werd schande van gesproken. Femke Halsema zou moeten opstappen. Daarna tegen G5 en voor de belangen van kermisexploitanten en touringcar chauffeurs. Met als dieptepunt eergisteren in Den Haag. De demonstratie van actiegroep Virus Waanzin was verboden, daarna op kleine schaal toegestaan. Wordt er nu ook schande gesproken? Deze demonstranten geloven niet in de Corona maatregelen, ze hebben het erover dat hun vrijheid wordt weggenomen. En tot overmaat van ellende kwamen er de voetbalhooligans bij. Wij maken ons er sterk voor dat het recht van demonstreren ook in Corona tijd blijft bestaan. Zochten de BLM demonstranten naar oplossingen om de anderhalve meter afstand te houden en droegen ze mondkapjes, de demonstranten die vinden dat hun vrijheid wordt aangetast hebben lak aan de maatregelen. Ik verbaas me iedere keer weer hoe verschillend mensen kunnen denken.

Ik lees net dat de demonstratie van actiegroep Virus Waanzin, die in Den Haag zoveel hooligans aantrok nu voor zondag verboden is in Amsterdam. Ik hou mijn hart vast.

--------------------------

Wij blijven in ieder geval nog steeds zoveel mogelijk thuis. Het zijn vooral ouderen die overleden zijn aan Corona. Ik heb zo met hen te doen. Je moet er toch niet aan denken zo te moeten eindigen. En zo erg dat dat er bij de verpleeghuizen een enorm tekort aan mondkapjes en testen was. Wanneer er een tweede golf komt en de IC´s weer overvol raken zijn de ouderen opnieuw de klos. Moet er gekozen worden dan is de kans groot dat jongeren voor gaan. Ik blijf het eng vinden.


Heel af en toe wandel ik
De eerste keer na maanden binnenblijven voelde het onwennig
De laatste keer weer als van ouds

Deze knotwilgen horen bij een aantal kolken die hier liggen. Het zag er jaren geleden totaal andere uit. Het stond bomvol met berenklauw,  hoger dan een mens. Er  is nu nog een klein stuk waar ze staan.


Ik ontdekte zelfs een nieuwe wandeling 
Langs de Kolk van Schouten
Ik maakte hier een mooie foto van 
Maar kan de foto nu niet meer vinden...…….balen zeg

Onderweg zag ik ook veel bloeiende lindebomen
Ze ruiken zo heerlijk


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015