vrijdag 5 januari 2024

Een van de eerste dagen van januari.

               

Ik heb nog niets opgeruimd van de kerstverlichting. Nu bestaat dit voor mij voornamelijk uit lichtjes, overal. De lichtjes op de foto gebruikte ik andere jaren buiten, nu voor het eerst opgerold in de woonkamer, ik vind het leuk staan, ik hou ze ook nog even aan. Vooral in schemertijd maakt het de woonkamer gezellig, schemertijd is zo rond 16.00 uur. De overburen die wel kerstbomen hadden, hebben ze blijkbaar weggehaald, jammer, ik mis ze.  

Wat leuk, ineens reacties van 2 "nieuwe" blogsters, Mevrouw Niekje, ik kende dit blog niet, ga het nu volgen en Koffie digitalixdit blog volg ik al wat langer. 

Ondertussen heb ik nog enkele voornemens bedacht

  • Onthouden
  • Koken, bakken. Ik wil mijn kennis graag uitbreiden

ONTHOUDEN: Wat zou ik toch graag alles wat ik lees willen onthouden, voorbeeld: tijdens de kerstdagen heb ik 1 van mijn favoriete bezigheden gedaan, nl.een wandeling maken via YouTube. Ik maakte o.a. een wandeling door Parijs in december. Ik kwam langs de boekhandel Shakespeare and Co. Ik liet het filmpje aan Salem zien en vertelde hem dat de eigenaar van de boekhandel, het pand in 1951 kocht van een Tunesiër, die een bakkerijtje had. Later pakte ik het boek dat ik heb over Shakespeare and CO (op de foto helemaal links) erbij en las het terug, het bleek een Algerijn te zijn met een kruidenierswinkeltje. Tsja......😊 Ik noem het een voornemen, maar het is meer een WENS.

BAKKEN en KOKEN: Ik kan het redelijk, maar verval nogal eens in herhalingen. Ik ben van plan mijn vele, overal verspreid liggende boeken en aantekeningen bijeen te zoeken en ze de komende maand door te nemen, ideeën opdoen. 

Januari- Grijs


Het is grijs buiten. We wilden een stukje wandelen. Maar het regende, het voornemen is nu naar morgen verschoven. Ja, het eerste voornemen komt bijna uit, nu alleen nog doen. Ik denk aan 2 x per week wandelen.

In de tuin winterbloeiers, zo leuk. En.....vogels voer geven, dagelijks terugkerend, ook energie gevend.....
 

Ik hou van de winter

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015