maandag 21 juni 2010

Zomerzonnewende


Ook dit jaar trokken er weer duizenden mensen naar de beroemde eeuwenoude cirkel van enorme stenen om de zomerzonnewende te vieren. Er wordt muziek gemaakt, gefeest en gedanst. Alleen bij de zonnewende krijgen bezoekers de gelegenheid om de stenen aan te raken en er tussendoor mogen lopen. De rest van het jaar is dat verboden. Stonehenge is ruim vierduizend jaar geleden waarschijnlijk gebouwd om dienst te doen als als observatorium en als tempel. Bij het ontwerp is nauwkeurig rekening gehouden met de bewegingen van hemellichamen, waaronder de zon.
De zonnewende wordt al duizenden jaren lang op vele plaatsen op aarde gevierd. Bij deze gebeurtenis, die ook bekend staat als solstitium (latijn voor zonnestilstand) bereikt de zon, vanuit de aarde gezien, de meest noordelijke of zuidelijke positie. Deze positie wordt op aarde gemarkeerd door de beide keerkringen.
Er wordt wel beweerd dat de dagen tussen het zomersolstitium en midzomer (rond 21 – 24 juni) krachtige zonnedagen zijn en benut kunnen worden om belangrijke plannen te maken of een nieuwe start te maken.

Verdriet en inspirerende afleiding

Ik mediteer
heb het boek
Boek der Geheimen
van Osho gekocht

daarnaast

vind ik heerlijk afleiding
in het boek
Charlotte Bronte
 van
Rebecca Fraser

Rebecca Fraser has worked as a researcher, publisher's editor and journalist, and has written for many publications including Tatler, Vogue, The Times and the Spectator. She has also illustrated two children's books, King Arthur and the Knights of the Round Table and Robin Hood. She is married and has three daughters. Her first book, a biography of Charlotte Brontë-, was very well received, and she has recently become President of the Brontë- Society.


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015