donderdag 5 november 2020

Fingers crosses.

 

Zagen jullie het filmpje van Trumps vrouwelijke dominee? Zagen jullie de documentaire op de tv over Trump? Evangelicals samen met de President in de Oval Office, ze bidden voor hem, hardop, ze hebben hun handen op zijn rug gelegd. Ze vragen de genade van God, ze noemen hem de gezalfde. Ik begin langzaam te begrijpen waarom Donald Trump dit ging denken, hij, de gezalfde. Toen ik het voor het eerst hoorde kon ik mijn oren niet geloven. Zou deze keiharde zakenman, deze man die alleen kan bestaan wanneer hij geprezen wordt, het zelf werkelijk geloven? Echt, tot in zijn kern? Niet als iets wat hem in de schoot geworpen wordt en hij mooi kan gebruiken, maar echt, geloven dat hij door God is gezonden? Toen ik hem en Melanie voor het eerst een kerk in zag gaan vroeg ik me af of ze er ooit eerder in geweest waren. Nu vraag ik me af of hij 's avonds met Melania in een kamer van het Witte Huis zit en ze zich suf lachen of bidden ze samen? 

Wat is het spannend, he? Ik ben dinsdag tot 03.00 opgebleven. Zag op CNN een steeds terugkerend gegoochel met kaarten, kleurtjes op staten en mogelijkheden, staat zus, staat zo.... Ik dacht, ik ga slapen. De volgende morgen, o, Trump staat er goed voor. Mijn hemel, nee toch. Het zal toch niet gebeuren? Ik wil zo graag dat de USA weer deel gaat nemen aan het Klimaatakkoord, dat vrouwenrechten weer worden gewaarborgd, dat er gewerkt wordt aan een verandering binnen de het politiesysteem. Het is zo griezelig dat mensen als Trump, zijn volgers, maar vooral de ideeën die ze hebben steeds meer aanhang krijgt, ook in Europa, waar in Polen en Hongarije progressieve rechters vervangen werden voor conservatieve. 

Gedurende de dag draait het tij. Langzaam maar zeker kruipt Biden naar voren. Echt, echt, echt.......... Vandaag ga ik het weer in de gaten houden. Zal Joe Bedin winnen? Fingers crossed. Hij is niet flitsend, hij is oud, o hemel, oud, hoe vaak hoor ik dit. Blijkbaar wordt voor het gemak nu even vergeten dat we met ons allen moeten doorwerken, want we worden allemaal ouder en zijn veel langer gezond, het hele bla, bla verhaal waardoor iedereen langer moet doorwerken. Ineens is oud, OUD. 

Mijn favorieten zijn The Squad


Ze doen me zo aan mijn jonge jaren denken


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015