maandag 31 december 2018


Gisteren heb ik samen met een vriendin oliebollen en appelflappen gebakken
Het was heel gezellig

En dan is het nu oudejaarsdag
Ik ben een beetje aan het rond tuttelen in huis
Deze dag is niet mijn meest favoriete
Ik haat het geknal
We hoeven gelukkig niet naar buiten
Het is ook alsof mijn hoofd overvol is
Alle indrukken van het jaar
Ik vind het altijd wel leuk om terug en vooruit te kijken

Maar nu heb vooral zin in het opschrijven van mijn
 voornemens, verwachtingen en hoop voor het nieuwe jaar
Ik heb echt zin in het nieuwe jaar
Eén heel fris, nog onontgonnen jaar, 2019

Soms vergis ik me nog wel eens. Dan begin ik over 19... En dan realiseer ik me, o nee, het is al 20..... Ik weet nog zo goed dat de wereld in de ban was van het magische jaar 2000. En nu zijn we al 18 jaar verder. Dit is toch eigenlijk niet te bevatten? Tijd vliegt.

1-e goede voornemen
 Grip krijgen op de tijd 

Het afgelopen jaar heb ik verschillende vormen uitgeprobeerd om meer grip op de tijd te krijgen. Eergisteren begon ik met steeds van te voren te bepalen hoe lang iets mag duren en wanneer het tijd om is ermee te stoppen. De meeste dingen die ik oppakte vielen binnen de tijd, wat me verbaasde. Ik ga er het komende jaar mee verder experimenteren. 

 2-e goede voornemen
Mijn cursus Illustratief tekenen

Is drastisch in het slop geraakt. Vooral omdat ik kerstkaarten wilde maken. Maar ook omdat de zin weg was. Daar was ik al bang voor. En dat vind ik helemaal niet leuk. Nu hebben Salem en ik ons voorgenomen in het nieuwe jaar weer te gaan beginnen. We hebben er zoveel plezier aan beleefd. Leren omgaan met nieuwe materialen, veel bezig zijn met tekenen, opdrachten uitvoeren waar ik me normaal nooit mee bezig hou. Dus...……….niet tutten, maar beginnen.....

3-e goede voornemen
Ik wil weer in het groot gaan schilderen

De afgelopen jaren heb ik dat niet meer gedaan. Maar nu krijg ik er weer zin in. Ik wil graag in het groot werken met markerpannen en met aquarelverf. Dat zeg ik nu wel dapper en het is ook zo, maar ik vind het ook eng..... Waarom? Een soort faalangst. Het stemmetje "" Dat kun je niet, dat wordt niks"" Terwijl ik het nota bene al zo vaak heb gedaan. 

4-e goede voornemen
Spiritualiteit

Stond vorig jaar ook op mijn lijstje, is niets van terecht gekomen. Ik geef het opnieuw een kans.
Ik leef erg gericht op de buitenwereld en dat is super leuk, maar ook vermoeiend. Het lijkt me fijn wat meer naar binnen gericht te raken. Welke vorm ik ga vinden. Nog geen idee. Tarot, astrologie? Vroeger wist ik er veel vanaf. Ik kon horoscopen trekken. Ik ben ooit met de bus  naar een vriendin gegaan, zij is een opgeleid  astrologe. Ik wilde het een en ander met haar bespreken. Ik heb toen mijn tas, waar mijn boeken en uitgewerkte horoscopen in zaten, in de bus laten staan. Ondanks pogingen het terug te vinden is dat niet gelukt. Daarna ben ik er nooit meer zo mee bezig geweest.

Ik ga proberen weer eens op zoek te gaan
Naar een vorm die nu bij me past

5-e goede voornemen
Treinkaartje gebruiken

Nu ja, gratis zijn ze niet. Ik geloof 27 euro bovenop een treinabonnement. Mijn vader had ze (echt gratis) en ik dacht altijd "ik wilde dat ik ze had". Nu heb ik ze en raadt eens? Ik heb er 7 en dit jaar heb ik er 2 of 3 gebruikt!!!!! Waarom? Moeheid? Oud geworden? Bang geworden? Tegen de drukte opzien? Ik vind het echt jammer.


6- goede voornemen
Ontrommelen

Lijkt me heerlijk. Ik volg op Facebook een pagina van mensen die daar mee bezig zijn. Vind ik inspirerend. Echt, ook dit ga ik proberen.

"Ga ik proberen"
Jullie lezen, mijn goede voornemens gaan gepaard met het voorzichtige "ga ik proberen". Klinkt niet al te veelbelovend. Mijn ervaring is dat ik boordevol goede voornemens kan zitten en er lukt niets van. Wat frustrerend is. Ik heb het afgelopen jaar ontdekt dat een stap zetten belangrijk is. Niet het grote geheel direct willen hebben. Nee, met iedere  stap ernaar toe werken. Soms lukt het dan. We gaan het zien.

.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015