zaterdag 13 februari 2021

Wat heb ik alzo gedaan?


 Hoe is het hier?
Eergisteren zijn we naar buiten gegaan om boodschappen te doen
Ik was erg zenuwachtig
Had allerlei voorstellingen over valpartijen
Uiteindelijk viel het erg mee
Maar leuk, de sneeuw, nee, vind ik echt niet

SCHAATSEN, mijn vader kon het zo goed


Wanneer je dit filmpje ziet zou ik zo graag even terugkeren in de tijd 
Om heel even naar mijn vader te kunnen kijken
Zwieren......

Ik leerde schaatsen van mijn vader. Hij kon verschrikkelijk goed schaatsen. Niets geen moderne kleding, nee, kranten onder zijn trui, jas erover, houten schaatsen die je om moest binden en daar ging hij. Lange afstanden, maar ook het zwieren. Hij probeerde het op mijn broer en mij over te brengen. Lukte niet echt. 


Nog een fotootje van de tuin. Het tuinhuisje is van de buren. We hebben geen schutting tussen onze tuinen. Ik zie hen heel zelden in de tuin. Geeft een heerlijk open gevoel.

En nog een sneeuwfotootje

 


De dagen beginnen weer te lengen. Het gaat snel. Het schemeren, wat ik zo heerlijk vind in december vergeet ik nu af en toe. Heerlijk dat uur dat het donker wordt en ik kaarsen aansteek. 


Aan deze tafel schilder ik 
En studeer ik

Ik ben nu begonnen aan het tweede deel van de autobiografie van Simone de Beauvoir. Normaal maak ik uittreksels bij een boek. Dan kan ik later terugvinden waar ik iets interessants vond. Bij een biografie lees ik een stuk, maak aantekeningen met de bladzijde erbij. Later ga ik plekken opzoeken op Google Earth. En informatie over personen opzoeken op Google. Ik dacht dat ik dit bij het 1-ste deel van Simone's autobiografie ook gedaan heb. Maar blijkbaar niet. Vreemd, want het is mijn routine. Waarschijnlijk heb ik het vorig jaar niet gedaan omdat ik in een dip raakte vanwege Corona. Kon me slecht concentreren op lezen. Was steeds zo boos op al die mensen die maar in groepen bij elkaar komen. Dit jaar raakt het me niet meer. Knop omgedraaid, het maakt me alleen maar akelig. Om me te helpen weer te gaan lezen gebruik ik DWANG. Klinkt gek, is leuk. Gewoon....... gaan zitten en DOEN. Niks geen getreuzel, gedoe, van alles en nog gaan voor laten gaan. Nee, heerlijk lezen. Het helpt. 

Nu mijn portret van Emily Dickinson af is

Ben ik begonnen met een portret 

van Simone Beauvoir

Al met al heb ik het prima naar mijn zin zo binnen in huis
Ik bak, kook, kijk tv of naar een DVD
Geef de vogels eten, wat een groot plezier is

En
Ik wilde nog heel lang winter houden
En echt, ik geniet van de takken die afsteken tegen de lucht


Maar nu begin ik ook wel een beetje te verlangen naar de lente
Ik zag vlak voordat de sneeuw kwam al een voorbode


.

.

Boekenproject 2014

Boekenproject 2014

Boekenproject 2015

Boekenproject 2015